Presentats els primers Premis Gastronòmics de Tarragona

Els guardons volen reconèixer l’excel·lència culinària del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre

Per . Actualitzat el

 

Aquest dijous s’han presentat els primers Premis Gastronòmics Tarragona, que el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona ha creat per donar suport al sector gastronòmic, turístic i d’oci del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre i per mostrar-ne l’excel·lència gastronòmica, tant des del punt de vista del talent i la creativitat com de la qualitat dels seus productes. El certamen, que tindrà lloc del 16 al 19 d’abril al Palau Firal i de Congressos de Tarragona, està coorganitzat amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i apadrinat pels coneguts germans Torres (del restaurant Cocina Hermanos Torres, dues estrelles Michelin) i per tots els xefs amb estrella Michelin de la demarcació.

Durant la presentació, la presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Cinta Pastó, ha volgut destacar “el paper fonamental de la gastronomia en la marca Tarragona, amb productes reconeguts i de primera qualitat com la gamba vermella i el peix blau i una oferta culinària rica i diversa” i ha apostat perquè els premis “serveixin perquè Tarragona capitanegi el reconeixement del talent enorme i dels productes gastronòmics de primer nivell que hi ha al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre en un moment clau per al sector”. Per la seva banda la directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Marta Farrero, ha destacat que “l’oferta diversa i de qualitat de la gastronomia de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre esdevé un potent actiu de promoció turística” i ha afegit que “el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona vol fer palès el reconeixement i el suport cap a un sector clau, com el de l’hostaleria, durament colpejat aquest darrer any”.

La presentació ha comptat també amb la presència dels xefs amb estrella Michelin Diego Campos (Restaurant Rincón de Diego), Arnau Bosch(Restaurant Villa Retiro) i Josep Moreno, (Restaurant Deliranto), de l’expert en mixologia Sergio Estévez (brand ambassador de Royal Bliss) i, virtualment a través de videoconferència, dels germans Torres, que han volgut traslladar “tot el suport i tota l’energia” a l’esdeveniment.

Quatre dies d’esdeveniments gastronòmics

Els primers Premis Gastronòmics Tarragona seran quatre dies d’esdeveniments gastronòmics del màxim nivell que arrencaran el 16 d’abril amb la final dels concursos de gastronomia i cocteleria al Palau Firal i de Congressos per escollir el millor xef i el millor cocteler del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Els finalistes del concurs gastronòmic hauran estat seleccionats prèviament en un procés online que compta amb el suport de la Cofraria de Pescadors de Tarragona (que facilitarà els productes) i en què els candidats hauran de presentar receptes lliures amb la gamba de Tarragona o el peix blau de Tarragona com a protagonistes. Els concursants seleccionats per a la final cuinaran en directe i seran valorats per un jurat integrat per totes les estrelles Michelin de la demarcació. La final es podrà seguir en streaming exclusivament als canals www.tarragonagastronomia.cat i www.premistarragona.com.

El certamen continuarà els dies 17 i 18 al mateix Palau de Congressos amb exhibicions gastronòmiques (showcookings) a càrrec d’estrelles Michelin, una masterclass de cocteleria Royal Bliss i una altra sobre l’oli verge extra de Les Borges Blanques, a més de cates i venda d’oli i de vi. Durant aquests dos dies el públic podrà assistir presencialment a les activitats o seguir-les en streaming als canals oficials dels Premis. Les inscripcions per assistir com a públic a les activitats del cap de setmana de forma gratuïta es faran mitjançant un formulari que es podrà trobar al web www.tarragonagastonomia.cat.

Finalment, el dia 19 es donaran a conèixer els Premis Gastronòmics Tarragona en un acte a l’Ajuntament de Tarragona.

Un jurat de nou estrelles Michelin

El jurat del concurs gastronòmic per triar el millor xef estarà integrat per un total de nou estrelles Michelin, amb Sergio i Javier Torres (Cocina Hermanos Torres, dues estrelles Michelin) i tots els estrella Michelin de la província: Diego Campos (El Rincón de Diego, Cambrils), Fran López (Villa Retiro, Xerta), Josep Moreno (Deliranto, Salou), Joan Bosch (Can Bosch, Cambrils), Vicent Guimerà (L’Antic Molí, Ulldecona), Jeroni Castell (Les Moles, Ulldecona) i Rafel Muria (Quatre Molins, Cornudella).

Pel que fa al concurs de cocteleria, l’expert en mixologia Sergio Estévez serà l’encarregat de valorar les propostes.