El Tinglado 1 del Moll de Costa acollirà l’exposició biogràfica de l’artista tarragoní Palau Ferré

La mostra s’inaugurarà el 25 de març a les 18 hores, i romandrà oberta al públic fins al 13 de juny

Per . Actualitzat el

Aquest 25 de març a les 18 hores el Tinglado 1 del Moll de Costa obrirà les portes a una nova mostra. De la mà del president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, i del Doctor en Història i comissari de l’Any Palau Ferré, Francesc Marco-Palau, s’inaugurarà l’exposició biogràfica de l’artista tarragoní Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000). 

Aquest any 2021 la Generalitat de Catalunya ha declarat oficialment l’any commemoratiu del naixement del pintor, escultor i ceramista Palau Ferré. Per aquesta raó, el centenari del cubista comptarà amb 20 exposicions temàtiques i territorials arreu de Catalunya i una força presència a les xarxes socials. 

Sota el títol ‘Palau Ferré. Retrospectiva biogràfica’ es podrà fer un recorregut per a conèixer el periple vital d’un dels artistes més singulars de l’art català del segle XX. Projectes que van veure la llum des de la localitat catalana de Montblanc fins als Estats Units, passant per Barcelona, París… 

En declaracions del comissari de l’exposició, Francesc Marco-Palau, ‘la mostra es presentarà amb un disseny expositiu impactant i atractiu, per tal que les persones que s’apropin al Tinglado 1 puguin endinsar-se i fotografiar-se dins de la història de l’artista. La mostra, amb un component audiovisual destacat, tindrà un important focus a les xarxes socials’. 

L’horari per visitar l’exposició, durant el mes de març, és de dimarts a dissabte de 10h a 13h i de 16h a 19h. Diumenges i festius d’ 11h a 14h. 

A partir del mes d’abril l’horari serà de dimarts a dissabte de 10h a 13h i de 17h a 20h. Diumenges i festius, mateix horari que durant el mes de març, d’11h a 14h. 

Durant ambdós períodes, els dilluns romandrà tancada. 

L’artista i l’obra 

L’obra de Palau Ferré, nascut el 1921 a Montblanc, es caracteritza per la seva singularitat cubista d’estil picassiana, molt influïda pels anys que l’artista va viure a París. 

Va ser un apassionat del color, els seus quadres tenen traços expressionistes on hi destaquen els vermells intensos i els verds. 

La seva trajectòria vital el vincula a la defensa dels valors de la pau, la solidaritat i la llibertat. Amb aquest compromís amb la humanitat, Palau Ferré, va fer nombroses donacions dels seus quadres per a projectes socials i culturals, com Amnistia Internacional, Mans Unides, Memorial per la Pau Vidal Llecha, entre d’altres. 

 

Objectius i definició conceptual 

Les 20 exposicions temàtiques i territorials arreu del territori català, pretenen projectar, en cadascuna d’elles, una exposició diferent i única, tenint en compte el vincle de la ciutat amb l’artista, l’espai i les condicions expositives de cada centre. 

Per complementar l’exposició física, la mostra oferirà diversos continguts audiovisuals a les xarxes socials. El primer d’ells, un vídeo de l’exposició explicant la trajectòria de l’artista. El segon serà un making off del muntatge per valorar tota la tasca prèvia que suposa el muntatge d’una exposició. El tercer contingut audiovisual és una síntesi de la inauguració amb declaracions dels representants institucionals. No faltarà l’audiovisual ‘Tarragona de Palau Ferré’, un vídeo de records a partir d’entrevistes a la ciutadania que va conèixer l’artista en primera persona. I finalment, per la gent que durant aquests mesos no s’hagi pogut desplaçar fins a Tarragona, una visita guiada virtual explicant els diferents elements de l’exposició. 

Per anar difonent a través de les xarxes socials durant tot el període expositiu es poden seguir els comptes oficials @palauferre (Twitter i Instagram) i Youtube Art Palau Ferré. 

Finalment, aquesta exposició a Tarragona té l’objectiu d’oferir una retrospectiva biogràfica que connecti de nou la ciutat amb un dels nostres artistes més singulars i, al mateix temps, apropar la mostra a la ciutadania des d’un entorn tant especial com atractiu i agradable com és el Tinglado 1 del Moll de Costa.