Les vendes a les grans superfícies disminueixen un 30,2% interanual al gener

A causa de les mesures decretades a Catalunya per a la contenció de la covid-19, a partir del 7 de gener

Per . Actualitzat el

Al gener, l’índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya a preus corrents ha disminuït un 30,2% respecte al mateix mes del 2020 i un 46,4% respecte al desembre del 2020, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). El descens de l’índex de vendes reflecteix les mesures decretades a Catalunya per a la contenció de la covid-19, a partir del 7 de gener. Per grups de productes, el descens interanual de les vendes es concentra en els productes no alimentaris (‑50,0%), mentre que augmenten els productes d’alimentació (2,3%).

A preus constants –és a dir, eliminant l’efecte dels preus–, l’índex mostra una disminució interanual del 31,5% al gener del 2021. Per grups de productes, les vendes d’alimentació han augmentat un 0,4%, mentre que les de la resta de productes han disminuït un 50,8%.