Comencen els canvis de circulació al Nucli antic

S’eliminen tots els aparcaments del carrer del Freginal i de bona part dels del carrer d’Eduardo Benot

Per . Actualitzat el

Aquest dimecres comencen els canvis de circulació al Nucli antic de Torredembarra per descongestionar al màxim la presència de vehicles
De moment, el Portal de Padrines es mantindrà d’entrada i sortida, mentre s’analitzen les opinions veïnals

Com es va anunciar la setmana passada, a partir d’aquest dimecres, 17 de març, es posen en marxa un seguit de modificacions del trànsit rodat amb l’objectiu de descongestionar al màxim la presència de vehicles en aquesta zona. Es tracta d’unes mesures acordades en el marc de la Taula de Mobilitat del municipi. Els canvis que s’efectuen en aquesta fase són una transició cap a la reconversió del Nucli antic en illa de vianants.

Amb l’objectiu d’analitzar les opinions d’alguns veïns de la zona, l’Ajuntament de Torredembarra suspèn provisionalment la prohibició d’entrar pel Portal de Padrines, i de moment es mantindrà com a entrada i sortida del Nucli antic.

Els canvis que es posaran en marxa a partir de demà són els següents:

•    El portal de la Bassa serà d’entrada al Nucli antic.
•    El carrer Ample serà de pujada des del portal de la Bassa fins al carrer del Forn. El darrer tram d’aquesta via, on se situen habitualment terrasses d’establiments de restauració, estarà tallat al trànsit rodat amb pilons extraïbles, per permetre només el pas de vehicles d’emergències i per accedir a guals.
•    Un altre punt que es veurà modificat serà l’entorn de la plaça de l’Escorxador. D’aquesta manera, el carrer de l’Escorxador serà d’entrada a la plaça i el carrer dels Clapers i el carrer Nord, de sortida.
•    El carrer de la Carnisseria serà només de pujada al llarg de tota la via, de la plaça de la Vila al carrer del Freginal.
•    El carrer d’Eduardo Benot esdevindrà de sentit únic, de sortida a la plaça del Castell i es prohibirà aparcar al lateral de l’Església de Sant Pere.
•    Es prohibeix aparcar al carrer del Freginal. Actualment estava permès en un costat entre la plaça del Castell i el carrer de la Carnisseria.

Amb l’eliminació de tots els aparcaments del carrer del Freginal i de bona part dels del  carrer d’Eduardo Benot, es reduirà de forma considerable la circulació interna de vehicles en aquestes vies tenint en compte que tan sols es comptabilitzen quinze entrades a garatges particulars. Es considera que amb l’existència del pàrquing de Mañé i Flaquer no hi ha necessitat de buscar places d’estacionament dins el Nucli antic.

L’entrada de vehicles comercials es mantindrà com ara i, per tant, no es preveu un increment de circulació significatiu per la plaça de la Vila.