Art urbà a la Fundació Estela i la Fundació Casa Sant Josep per lluitar contra la invisibilització

L’activitat ha servit per tornar a retrobar-se amb el carrer després d’un any de confinament

Per . Actualitzat el

Usuaris del Taller Ocupacional de la Fundació Estela per la Discapacitat i del Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) de la Fundació Casa Sant Josep per a la Infància, totes dues entitats adherides a la Xarxa de Santa Tecla, han participat en un projecte d’art urbà liderat per l’artista tarragoní Pere GraFe al carrer Sant Agustí de Tarragona.

Després d’un seguit de tallers impartits per l’artista tant a la Casa Sant Josep com a la Fundació Estela,  els membres d’Estela i de la Casa Sant Josep han culminat la seva formació en art urbà dibuixant un mural en les persianes d’un local ubicat en els baixos de l’Hospital de Santa Tecla, al carrer Sant Agustí.

L’obra, elaborada a partir de conceptes i missatges ideats pels joves del CRAE Casa Sant Josep, té com a principal objectiu lluitar contra la invisibilització davant la societat de col·lectius vulnerables com ara la gent amb discapacitat o els joves en risc d’exclusió. Així, a partir d’ara els vianants que passin pel carrer Sant Agustí veuran la il·lustració amb tres missatges principals -igualtat, llar i cures-, paraules que volen posar de relleu diferents valors que tenen en comú les diferents fundacions sense ànim de lucre que formen part de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla.

Aquesta activitat ha servit per retrobar-se amb el carrer després d’un any de confinament que els usuaris d’ambues entitats han viscut de manera exemplar. A més a més, s’ha volgut ajudar a dignificar un tram d’aquest carrer tan cèntric de la capital tarragonina.

Sobre la Xarxa de Santa Tecla

La Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla és una agrupació de fundacions històriques sanitàries i socials que desenvolupen la seva activitat en concertació amb les administracions locals i la Generalitat de Catalunya. Amb més de 40 centres sanitaris i socials distribuïts al Baix Penedès i el Tarragonès i una plantilla estable de prop de 3.000 professionals, la Xarxa de Santa Tecla és en l’actualitat l’organització sanitària i social sense ànim de lucre més gran de Catalunya.En l’actualitat hi formen part la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, la Fundació Centres Assistencials i d’Urgències, la Fundació Sociosanitària i Social de Santa Tecla, la Fundació Casa Sant Josep per a la Infància, la Fundació Estela per a la Discapacitat i la Fundació La Muntanyeta.