El SEM amplia el seu servei de transport sanitari a la Regió Sanitària Camp de Tarragona

A partir d’avui comencen a donar servei dues noves ambulàncies en horari de 12 hores i s’amplia l’horari de dues unitats que passen de donar servei de 12 a 24 hores al dia

Per . Actualitzat el

A partir d’avui el Camp de Tarragona compta amb dues ambulàncies més que operaran 12 hores al dia per reforçar el dispositiu d’unitats de suport vital bàsic al territori. El dispositiu també es reforça amb l’increment horari de dues unitats que fins ara operaven 12 hores al dia i que passen a estar activades les 24 hores al dia.

Aquest increment suposa augmentar el dispositiu, passant de les 596 a 644 hores diàries de servei de suport vital bàsic a la zona, un tipus de servei que representa el 79,3% del total dels serveis al territori.

El Camp de Tarragona compta amb un total de 812 hores de servei d’ambulàncies diàries. D’aquestes, 644 hores són realitzades per ambulàncies de Suport Vital Bàsic i 168 hores (un 20,70% del total) per unitats de Suport Vital Avançat.

Les noves ambulàncies que s’incorporen al servei ordinari estaran basades al CAP Sant Pere de Reus i al Polígon Riu Clar de Tarragona. D’altra banda, les unitats que amplien el seu horari, passant a estar operatives tant de dia com de nit, estan basades a l’edifici del 112 a Reus i a la població d’Alcover. Aquest reforç ha generat un augment de contractació de nou personal sanitari (tècnics) per tal de poder cobrir les noves posicions.

L’ampliació del dispositiu permetrà rebaixar la pressió en un territori en què els últims 4 anys havia augmentat un 21% en el seu conjunt. En el cas de les ambulàncies de suport vital bàsic, aquest increment de la pressió ha estat encara superior i es xifra en un augment del +24,6% en els darrers 6 anys.

La nova ordenació, elaborada a partir de l’anàlisi de l’activitat al territori, el temps d’ocupació de les unitats i el temps òptim de resposta, busca cobrir les necessitats dels diferents municipis del Camp de Tarragona dins dels estàndards de temps requerits per garantir una atenció de qualitat.

Característiques del Camp de Tarragona
El Camp de Tarragona està constituït per les comarques de l’Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat i el Tarragonès. Té una població de referència de més de 607.000 habitants i abasta un territori de 123 municipis. Els més poblats són Tarragona, Reus, el Vendrell, Cambrils i Valls.