El Port de Tarragona inicia un procés de millora a la passarel·la del Port

Les obres, dividides en 3 fases, començaran aquest dilluns 15 de març i suposaran una millora del paviment i de les zones oxidades a causa del salnitre de la mar

Per . Actualitzat el

A partir del dilluns 15 de març, el Port de Tarragona inicia un procés de millora a la ‘Passarel·la del Port’. Les obres, amb un termini d’execució d’un mes tenen un pressupost total de 39.500 € (IVA exclòs). 

Responsables de la Direcció d’Infraestructures i Conservació del Port de Tarragona han declarat que les millores consisteixen a fer un tractament al paviment de la passarel·la als 3 trams , que a causa de la climatologia i de les condicions atmosfèriques i pel fet d’estar situada al costat de la mar han incidit en l’estat del paviment. 

Per aquesta raó, les obres s’han dividit en tres fases, corresponents als tres trams diferenciats de la passarel·la, per tal de només tancar la part on els treballs s’estiguin duent a terme 

En la primera fase, del 15 al 21 de març, les obres de millora seran a la part sud de la infraestructura, just la que connecta amb l’estació del tren (part groga de la imatge). La ciutadania podrà passejar per la infraestructura excepte per aquest tram. 

La segona fase, del 22 al 28 de març, els treballs seran a la part de la passarel·la que connecta amb el Balcó del Mediterrani (zona vermella de la imatge). Aquesta part vermella romandrà tancada al públic, tot i que el primer tram treballat a la primera fase ja estarà oberta al públic. 

Del dilluns 29 de març fins al dilluns 5 d’abril, festes de Setmana Santa, no hi haurà cap intervenció sobre la passera, i per tant estarà totalment oberta a la ciutadania. 

Les obres es reiniciaran del dimarts 6 d’abril fins al 12 d’abril on la intervenció es durà a terme a la part central de la passarel·la. Concretament el tram verd de la imatge que connecta amb el passeig marítim del Miracle. El tram 1 i 2 estaran oberts. 

Cada tram de la infraestructura necessita un tractament específic tot i que en línies generals les obres de millora consisteixen a reparar les zones d’òxid o desenganxades, el poliment del paviment amb l’aplicació de resina i l’aplicació d’un segellat més ferm previ empolvorat d’un àrid especial . 

Cal recordar que la Passarel·la del Port va ser una obra finalitzada el maig de 2018 donant la possibilitat a la ciutadania d’anar del centre urbà al passeig marítim del Miracle en tan sols set minuts. La infraestructura del Port s’ha convertit en una zona ludicocultural donant resposta a una demanda històrica de la ciutat per salvar les vies del tren per arribar a la platja.