L’Ajuntament engega les accions formatives del programa Treball als Barris

Estan dirigides a persones desocupades dels barris de Campclar i Part Alta

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona a través de Tarragona Impulsa ha engegat les accions formatives del Programa Treball als Barris que tenen com a objectiu impulsar el desenvolupament socioprofessional de les persones dels barri de Campclar, Part Alta i zona d’influència. El conseller d’Ocupació Manel Castaño ha destacat que “es tracta d’un programa que permet als participants millorar i reorientar la seva carrera professional, amb una alta taxa d’inserció laboral”.

Aquesta setmana s’han iniciat 4 formacions de capacitació de les següents especialitats: rehabilitació i manteniment d’espais, neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals, auxiliar de subaltern en instal·lacions municipals, activitats auxiliars de jardineria. Les formacions estan basades en el contingut dels Certificats de professionalitat corresponents i en total sumen 645 hores de formació. En aquestes formacions hi participen 44 persones en situació d’atur dels barris de Campclar i Part Alta.

A més d’aquestes formacions, també en el marc del Programa Treball als Barris es duran a terme dos cursos més. El primer de Neteja en centres Sanitaris i Assistencials de 155 hores de teoria i pràctica i el de Dependent de Carnisseria de 110 h, que inclou el mòdul transversal de Manipulació d’aliments. A més aquestes dues formacions inclouen 25 hores de formació en Alfabetització Digital i formació on-line.

Aquestes accions estan subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris.