L’Ajuntament implantarà a tot el municipi la recollida de la poda porta a porta

La prova pilot de la recollida porta a porta de les restes vegetals realitzada a l’Eixample ha donat molt bons resultats

Per . Actualitzat el

Els bons resultats obtinguts durant la prova pilot de la recollida porta a porta de les restes vegetals realitzada a l’Eixample han fet que l’equip de Govern vulgui implantar el servei a tot el municipi. 

Durant uns mesos es mantindrà l’actual servei de recollida mitjançant les caixes metàl·liques, mentre es prepara la licitació del nou sistema de recollida porta a porta. 

Des del 30 de novembre fins al 8 de febrer l’Ajuntament va dur a terme una prova pilot de la recollida de les restes vegetals porta a porta al barri de l’Eixample, en la zona compresa entre l’avinguda Muntanya, l’avinguda de l’Avenc, i els carrers Salvador Dalí, Pau Picasso, Pau Casals i Joan Sebastian Bach. El consistori volia comprovar si el sistema funcionava i si tenia una bona acollida per part de la ciutadania, per tal d’ampliar-lo a tot el terme municipal. 

Amb la memòria de resultats a la mà, el sistema ha funcionat correctament. De forma inicial va tenir una bona acollida i es van adherir un total de 111 habitatges, els quals van recollir la seva saca en els punts d’informació o bé al mateix Ajuntament. En total, durant les setmanes en què es va allargar la prova pilot, es van recollir 90 saques en 18 dies -el servei feia la recollida els dilluns i els divendres-, 14 saques la jornada que més, i dues el dia que menys. Per pes, l’empresa encarregada de la recollida va sumar un total d’1,94 tones.  

Els millors resultats, però, s’obtenen en comprovar la qualitat de les restes vegetals recollides, sense impropis. En tot el període que va durar el servei, només es va detectar una incidència el primer dia, pel que fa a la resta de dies en tots els casos va ser poda neta. Això suposa una millor gestió ambiental tenint en compte que les restes vegetals que es recullen mitjançant les caixes metàl·liques contenen molts impropis. 

Durant uns mesos el sistema continuarà com fins al moment, i la poda es recollirà mitjançant les 33 caixes metàl·liques que hi ha a tot el municipi, o bé portant-la directament a la deixalleria. Els jardiners professionals, però, estan obligats a portar-la a la deixalleria. Mentrestant l’Ajuntament prepararà la nova licitació per adjudicar el nou sistema de recollida porta a porta per a tot el municipi.