Joves en risc d’exclusió social col·laboren amb Horts Socials URV

L’objectiu és proporcionar una alternativa de lleure constructiva i saludable

Per . Actualitzat el

Horts Socials de la URV i l‘empresa d’inserció laboral Intress Creix, creada per la Fundació Intress i l’Associació Logos, inicien una col·laboració per tal de poder aportar recursos i oportunitats a col·lectius de joves amb problemes d’ocupació i risc d’exclusió social. Es tracta d’una oportunitat per fomentar entre aquests joves activitats constructives i saludables, un lleure conscient en connexió amb la natura que inclou l’intercanvi cultural amb altres voluntaris dels Horts Socials URV.

Els joves d’Intress Creix entren en la comunitat dels Horts Socials URV per tal de compartir o intercanviar coneixements i practicar la permacultura com a via d’empoderament i benestar personal. “La seva disposició i actitud és absolutament positiva” explica David Domènech, representant d’Intress Creix, que afegeix: “volem incentivar la seva inserció laboral a través del contacte d’empresaris que puguin estar interessats en la contractació d’aquests joves, sobretot del sector de l’agricultura”.

La col·laboració amb Intress Creix neix de l’objectiu a llarg termini dels Horts Socials URV de “desenvolupar un procés en el qual es puguin crear sinergies amb diferents associacions o entitats que afavoreixin i consolidin el benestar social, aportin valor afegit, riquesa i protecció ambiental i cultural al territori, sobretot en els entorns urbans”, diuen les coordinadores dels Horts Socials, Susana Borràs, Raquel LLop i Clàudia Egea.

En aquesta línia, les coordinadores dels Horts Socials URV expliquen que el seu objectiu és que siguin molt més que un lloc on treballar la terra: “volem que siguin un espai de millora social i ambiental, on persones de diferents perfils, sobretot les que pateixen risc d’exclusió, es puguin sentir acompanyades, integrades i puguin aprendre i sentir motivació per tirar endavant i generar oportunitats a través de la força i el teixit humà que es crea en la pròpia comunitat dels participants.”

Horts Socials URV, un referent d’inciatives obertes a la ciutadania

Horts Socials URV ha estat assessorant a l’Ajuntament de Cambrils i l’Ajuntament de Montbrió, que estan interessats en replicar el model d’hort obert en el que es basen els Horts Socials URV, que estan oberts a tota la ciutadania, no només a la comunitat universitària.

En aquest sentit, Susana Borràs explica que “no volem centrar-nos en un sol col·lectiu, sinó connectar persones de diferents realitats socials per fer una experiència més enriquidora per a tothom. Si es fan horts urbans per a un sol col·lectiu, en certa manera és una forma d’exclusió, i amb aquest concepte obert volem també ajudar a desfer els mites que s’han construït al voltant de certs col·lectius”.