El Teatret del Serrallo oferirà tres representacions teatrals dins de la segona edició de ‘Mercat de Contes’

Del 24 de febrer al 6 de març comptarà amb diverses activitats adreçades a un públic familiar

Per . Actualitzat el

El Port de Tarragona, sota la seva marca cultural de Moll de Costa, i de la mà del Teatret del Serrallo participa en la segona edició del ‘Mercat de Contes’. Es tracta d’un cicle de contes, adreçat a famílies amb infants de 3 a 12 anys, que donarà el tret de sortida el pròxim 24 de febrer fins al 6 de març. Una mostra que reivindica la importància d’explicar, llegir, escoltar, i representar relats.

En aquesta mostra participa, també, la Biblioteca Pública de Tarragona i el Mercat Central de Tarragona, entitats que, conjuntament amb el Teatret del Serrallo, han programat una edició que girarà al voltant d’històries d’arreu del món. Sota el títol ‘Contes del món de ben a prop’ els relats transportaran a les famílies a conèixer històries que s’expliquen a diferents indrets del món i, de retruc, permetran conèixer noves cultures.

Des del canal de Youtube del Teatret del Serrallo, el pròxim 25 i 28 de febrer i el 3 de març, es retransmetran tres contes teatralitzats. De la mà de les ‘Germanes Baldufa’ es podran conèixer interessants personatges, nous costums, tradicions diferents que faran viatjar a la canalla a països llunyans.
En aquestes propostes es necessitarà la complicitat de la família per a la realització d’algunes engrescadores activitats que acompanyen als contes per a participar al sorteig de regals que s’aniran desvetllant.

El Port de Tarragona aprofita l’ocasió per animar a participar en aquesta iniciativa que pretén omplir de llum, màgia i fantasia aquesta segona edició.

Històries per conèixer el món

Les tres històries que proposa el Teatret del Serrallo, sota la marca cultural del Moll de Costa del Port Tarragona, venen carregades de contingut, sensibilitat i aprenentatge. Els tres espectacles estan dinamitzats per les ‘Germanes Baldufa’, dues germanes viatgeres i aventureres que han estat per tots els continents i racons del planeta. Les dues joves compartiran amb els infants les històries que han viscut viatjant i els hi demanaran participar i esbrinar missatges que s’amaguen a cada relat.

Els relats teatralitzats

Des del seu canal de Youtube, el Teatret ofereix 3 sessions de contes.

La primera història sota el títol ‘El Robí i la princesa’ serà el dijous 25 de febrer a les 19.30. Es tracta d’un conte originari de l’Índia on un príncep amaga un secret i haurà de demostrar la seva valentia. Un gir inesperat, relacionat amb el secret, farà despertar l’enginy de tots els personatges. Un conte que vol ensenyar a confiar en un/una mateix i en aquelles persones que ens estimen.

La segona història titulada ‘La Hing Hong i la lluna’ serà el diumenge 28 de febrer a les 10.30h. Una dolça història tailandesa protagonitzada per una petita cuca de llum que no vol mostrar la seva llum. Un conte, en què les germanes Baldufa, aprendran que cadascú ha de brillar a la seva manera perquè tothom és especial.

Per finalitzar, la darrera sessió, el dimecres 3 de març a les 19.30h ens explicarà la història ’El rei que no volia escoltar’. Un relat de la Costa d’Ivori que ens presentarà a un rei tan estrany que no vol que ningú li parli. A ritme de percussió africana descobrirem, envoltats de gran sentit de l’humor, la importància d’escoltar als altres.

Activitats a la Biblioteca i el Mercat Central

La Biblioteca Pública i el Mercat Central de Tarragona també participen en aquesta segona edició ‘Mercat de Contes’.

La Biblioteca proposa una activitat presencial que consisteix en la recerca d’un cabàs ple de propostes literàries. Per altra banda, el Mercat Central, presentarà un seguit d’estands plens de contes i propostes a la plaça Corsini. Cal afegir, que el cicle tancarà amb una supergimcana el pròxim 6 de març.