El poliesportiu reobrirà l’1 de març amb un protocol actualitzat per fer front a la pandèmia

La principal novetat és que les entrades al gimnàs seran mitjançant cita prèvia, a través d’una APP

Per . Actualitzat el

El pavelló poliesportiu d’Altafulla reobrirà les portes el dilluns vinent 1 de març. Tot i que el PROCICAT ja ho permetia des del passat 8 de febrer quan va flexibilitzar les mesures de contenció de la pandèmia, la regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Altafulla va optar per esperar encara unes setmanes i, d’aquesta manera, disposar de més garanties de seguretat i assegurar el protocol a tenir en compte en un moment tan delicat com l’actual.

Amb aquests dies de més, de fet, el consistori ha acabat d’adaptar les instal·lacions a les condicions establertes per les autoritats sanitàries i també ha actualitzat la normativa per a fer un adequat i còmode ús del complex. I a la pràctica això es tradueix, principalment, en poder fer els màxims tràmits tant d’inscripció com de reserva de l’espai per la via telemàtica. La principal novetat de la reobertura, per exemple, és que les entrades al gimnàs seran mitjançant cita prèvia, a través de l’APP Bookitit operativa a www.altafulla.cat, per poder controlar l’aforament.

El regidor d’Esports d’Altafulla, Àlex Cañas, ha especificat que “les cites s’han de demanar amb 24 hores d’antelació, per poder tenir una bona organització”, i que “els treballadors del poliesportiu seran els encarregats de controlar l’aforament mitjançant el registre d’usuaris a l’arribada”. A més, aquests també seran els responsables de controlar l’ús de l’equipament i que tothom compleixi amb les normes.

De fet, Cañas ha recordat que pel que fa a les activitats dins el gimnàs (les dues sales així com les màquines de càrdio) és obligatori fer-les amb mascareta i portar guants i tovallola. El regidor d’Esports, a més, ha insistit en què “es farà èmfasi en el compliment de les normes generals de contenció de la COVID-19, com la distància interpersonal, el rentat de mans habitual o la ventilació i desinfecció dels espais”, entre altres mesures.

El nou protocol també estableix que les activitats dirigides seran sempre a l’aire lliure, respectant la xifra màxima de 6 persones (5 més el monitor). Els monitors, a més, seran els encarregats de gestionar la cita prèvia. I en aquest cas no caldrà utilitzar l’APP, ja que només serà necessària per als usuaris del gimnàs. D’altra banda, l’horari d’aquesta nova etapa serà de dilluns a divendres de 09:00h. a 21:00h. i l’Ajuntament es reserva el dret de modificar qualsevol aspecte, en funció de possibles noves directrius de les autoritats competents.

Des de la regidoria d’Esports d’Altafulla, a més, es recorda que per apuntar-se a qualsevol de les propostes abans de res cal fer una instància específica a l’Ajuntament (ha patit canvis, però els que ja ho van fer al seu dia, no cal que ho tornin a enviar). Un cop omplerta, cal utilitzar el tràmit d’instància genèrica i annexar-hi com a fitxer adjunt el formulari. Es pot fer electrònicament a través de l’IdCAT Mòbil, opció que es recomana des del consistori. En cas de ser usuari per primer cop, cal presentar un certificat de titularitat bancari. Per a qualsevol dubte o aclariment es pot enviar un correu electrònic a poliesportiualtafulla@gmail.com.