L’Ajuntament de Tarragona fa un cribratge amb test d’antígens al personal municipal que participarà a les eleccions

Durant el dia d’avui es preveu que passin més de 240 persones

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona ha instal·lat una carpa a la Plaça de la Font per tal de dur a terme un cribratge amb test d’antígens als treballadors municipals que participaran en el dispositiu de les properes eleccions al Parlament. Es tracta dels representants municipals, els membres de la Brigada Municipal i Protecció Civil, i a més també s’ha ofert als partits polítics que els seus interventors i apoderats hi participin. Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament que se suma als protocols recomanats des del Procicat, amb la qual es vol augmentar la seguretat de totes les persones que faran possible les eleccions en l’actual context sanitari.  En aquest sentit, l’alcalde Pau Ricomà ha volgut destacar que des de l’Ajuntament de Tarragona està tot a punt per garantir “que els electors podran exercir el seu dret a vot en un entorn sa” i que d’aquesta manera s’assegura que “tothom podrà expressar la seva voluntat política en aquests comicis”.

Durant el dia d’avui, des de les 9 del matí fins a les 16:00 h, la carpa estarà instal·lada a la plaça de la Font i està previst que passin unes 247 persones. Els test els durà a terme un laboratori privat que s’ha contractat des del consistori. A més, aquelles persones que no puguin fer-se el test demà, disposaran de kits d’autotest per fer-se’l el mateix dia 14 a les 8 del matí.  Aquests kits d’autotest també estaran disponibles per tots aquells membres de les meses que no hagin efectuat un cribratge amb test d’antígens previ. D’aquesta manera s’assegura que el 100% del personal que participi en el procés electoral no sigui positiu per coronavirus. Aquesta iniciativa tan sols la duu a terme l’Ajuntament de Tarragona i té com objectiu donar seguretat a tots els participants en el procés i a tots els electors. Per dur a terme aquest dispositiu, l’Ajuntament ha dut a terme una despesa de 20.114,95 €.

Personal municipal

Per aquestes eleccions, l’Ajuntament de Tarragona ha mobilitzat 154 treballadors públics com a representants de l’administració. D’aquests 67 són els que normalment participen en una cita electoral, a més s’hi han sumat 42 responsables de seguretat sanitària, un per cada col·legi, i 28 assistents de seguretat sanitària que reforçaran aquells col·legis més grans.

A més també participaran en les tasques d’organització de les eleccions 37 membres de la Brigada Municipal i 16 de Protecció Civil.

14 col·legis electorals

Per aquesta cita s’ha creat una nova distribució de col·legis electorals, per tal de complir els protocols que estableix la Generalitat. Això ha comportat la reestructuració dels anteriors, alguns s’han tancat i se n’han creat 14 de nous, que sumen un total de 42 col·legis electorals que disposen de l’espai suficient que requereixen les distàncies de seguretat; compleixen amb els accessos prou diàfans i diferenciant l’entrada i la sortida i possibiliten les cues diferenciades i la suficient ventilació. En total hi haurà 159 meses electorals.

En aquest sentit i per tal que no hi hagi dubtes en relació al col·legi electoral al qual ha de votar cada persona s’han creat un espai web específic per a les eleccions, on s’hi pot consultar, entre d’altres, el cens electoral i la mesa on toca anar a votar, així com el mapa de localització dels col·legis electorals. A l’espai T’interessa hi ha disponible un manual d’instruccions que també es facilitarà a tots els membres de les meses electorals.

Els enllaços son els següents:

Busos especials 

Amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya previstes el proper diumenge 14 de febrer, l’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha habilitat un servei especial d’autobusos que cobrirà la possible demanda que pugui generar-se per tal d’arribar als macro col·legis electorals posats a disposició de la ciutadania per garantir les mesures de seguretat necessàries per prevenir contactes de coronavirus.

Els vehicles de reforç seran gratuïts, estaran únicament destinats a traslladar la ciutadania als col·legis electorals i aniran degudament senyalitzats amb el rètol “Reforç. Servei Especial Eleccions”.

Per altra banda, i per motius de seguretat, quedarà inhabilitada la porta davantera dels autobusos i es recomana el pagament amb targeta d’abonament en tots aquells autobusos de línia regular (no de reforç electoral).

En finalitzar l’horari de servei, un vehicle quedarà estacionat davant cadascun dels macro col·legis electorals per tal de donar servei als membres de les meses quan acabin la seva tasca, en cas que ho necessitin.

Podeu consultar el detall de les línies a:

http://emtanemambtu.cat/serveis-especials/eleccions-14f/

https://www.tarragona.cat/eleccions/serveis-especials-de-transport-public