Les classes de primer curs de grau es podran impartir de forma semipresencial

Cada centre de la URV notificarà als estudiants les assignatures que s’impartiran de forma presencial seguint les mesures de seguretat COVID-19

Per . Actualitzat el

La docència teòrica per als alumnes de primer curs de grau es podrà impartir durant el segon quadrimestre de manera presencial, de forma virtual com fins ara, o amb una combinació de les dues modalitats. Així ho recull la resolució que ha emès la rectora de la URV, María José Figueras, qui ha traslladat la darrera mesura aprovada pel PROCICAT a la comunitat docent de la Universitat.

La rectora resol que la nova modalitat de docència semipresencial del primer curs dels graus també ha de donar facilitats als estudiants que optin per mantenir les classes a distància, a través dels mitjans tècnics instal·lats a les aules. També ha recordat que dins les aules s’han de seguir les mesures de seguretat establertes: nos sobrepassar el 30% d’ocupació, distància entre estudiants i ús de mascareta i desinfecció de mans obligatoris.

La nova mesura dóna resposta a les peticions expressades per la comunitat universitària respecte a la necessitat d’afavorir la socialització dels alumnes que han iniciat aquest curs els seus estudis universitaris, que encara no han pogut assistir a cap classe teòrica als campus. En aquesta línia, la rectora demana als centres que tinguin presents les peticions tant del col·lectiu d’estudiants de primer com del professorat a l’hora de planificar el nou model híbrid de docència.

La resolució de la rectora serà vigent mentre es mantinguin les mesures dictades per les autoritats sanitàries en funció de la situació epidemiològica. La resta de cursos de grau universitari que no siguin de primer, així com les titulacions de màsters i postgraus, mantenen les mesures establertes en la resolució del 13 d’octubre de 2020, que limiten l’activitat presencial únicament a les pràctiques i les avaluacions que s’hagin programat en aquesta modalitat.

Cada centre informarà els seus estudiants de primer curs de grau dels canvis derivats de la resolució del 9 de febrer de 2021 a través de l’espai al campus virtual de les assignatures afectades, així com per altres canals que considerin oportuns.