La Xarxa de Santa Tecla presenta diversos projectes sanitaris i socials als fons europeus Next Generation EU

Un dels projectes és el desplegament de la segona fase d’ampliació de l’Hospital del Vendrell

Per . Actualitzat el

La Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla, la Fundació Estela i la Fundació La Muntanyeta, totes adherides a la Xarxa de Santa Tecla, han presentat un seguit de projectes per rebre fons europeus Next Generation EU, impulsats per la Unió Europea per reactivar l’economia productiva dels estats membres per recuperar-se dels efectes de la crisi de la COVID-19.

Els projectes presentats pels canals reglamentaris indicats per la UE se-rien executables en el termini 2021-25 i serien beneficiosos per al territori tant en l’àmbit sanitari com social.

Projectes sanitaris

La Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla ha presentat dos projectes sanitaris. El primer és l’execució de la segona fase d’ampliació de l’Hospital del Vendrell, que permetrà duplicar la capacitat del centre assistencial i instal·lar-hi una UCI, la primera a la comarca del Baix Penedès, entre moltes altres millores per als professionals i la ciutadania de la zona. Es tracta de la culminació d’un hospital dimensionat a les necessitats d’una de les regions amb més creixement demogràfic de Catalunya.

El segon és la consecució del projecte Tarragona Ciutat Sanitària, que implica l’expansió de l’Hospital de Santa Tecla transformant-lo en un equipament multicentre amb tres espais distribuïts per la capital tarragonina. Aquests serien l’actual Hospital de Santa Tecla de la Rambla Vella, on se centralitzaria l’atenció especialitzada de malalts aguts; l’Hospital Santa Tecla Llevant (amb una nova unitat de medicina hiperbàrica i l’ampliació de llits d’hospitalització i consultes externes) i l’Hospital Santa Tecla Rambla Nova, un nou equipament que implicaria la rehabilitació de l’edifici dels Caputxins, actualment en desús i propietat de la Fundació Hospital, per destinar-lo a l’atenció dels més vulnerables amb una residència geriàtrica (traslladada des de l’actual emplaçament de Llevant), un hospital de dia i centres d’atenció oncològica i hematològica.

Projectes socials

La Fundació La Muntanyeta, recentment adherida a la Xarxa de Santa Tecla, ha presentat el seu projecte ja en construcció de nova Residència i Centre de Dia al barri de Bonavista. El projecte inclou també la millora de les actuals instal·lacions de l’entitat.

La Fundació Estela per a la Discapacitat, per la seva banda, ha presentat el seu projecte per crear una nova Llar Residència Estela ubicada en dues plantes d’un edifici de la Rambla Vella, fet que en milloraria l’emplaçament i la funcionalitat per a professionals i usuaris respecte a l’actual llar residència, ubicada en el mateix recinte que l’Escola Estela, la qual també se sotmetrà a una remodelació i renovació integral de les seves instal·lacions.