Aprovat definitivament el pressupost general de l’Ajuntament de Tarragona

Lorena de la Fuente, nova consellera del consistori

Per . Actualitzat el

Lorena de la Fuente Vilatella és des d’avui consellera de l’Ajuntament de Tarragona. El Consell Plenari d’avui ha engegat amb la presa de possessió de la nova consellera municipal, del grup Municipal de Ciutadans, després de la renúncia de Rubén Viñuales al càrrec que ocupava. L’acte s’ha dut a terme al Saló dels Tarragonins l·lustres de l’Ajuntament de manera presencial, i s’ha pogut seguir a través del canal de YouTube de l’Ajuntament, en la mateixa sessió del consell Plenari.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presidit l’acte i li ha atorgat a la nova consellera l’agulla i la medalla de consellera, i seguidament, ha donat continuació el plenari. Una sessió en què s’han desestimat les reclamacions presentades contra l’aprovació inicial del Pressupost General de l’Ajuntament de Tarragona per a l’exercici 2021, per la qual cosa avui ha quedat definitivament aprovat. L’alcalde ha remarcat “el compromís d’aquest govern perquè els treballadors municipals tinguin una carrera laboral digna i per atendre, dins el marc de la negociació col·lectiva les reclamacions pendents de fa anys”. Alhora ha destacat que “és molt remarcable l’aprovació d’uns pressupostos que contemplen una gran inversió a la ciutat amb criteris de reactivació econòmica i social” .

El pressupost per enguany compta amb una despesa ordinària de 163.292.875 euros, és a dir, 1.724.175,86 euros menys que l’exercici anterior. Aquesta rebaixa, del 1,04%, en el pressupost s’explica per tres motius:

  1. Es preveu recaptar 5.342.300 euros menys respecte l’any passat degut a la davallada en els impostos, les taxes i els preus públics.
  2. La davallada de la plusvàlua d’un 27% menys respecte l’any passat. És a dir, això representa 1.850.000 euros menys al pressupost a causa de la frenada de l’activitat econòmica.
  3. La taxa turística, que baixa un 92%, és a dir, s’ingressaran 225.000 euros menys per aquest concepte respecte a l’any passat
  4. Els ingressos de La Canonja, que continuen retrocedint a causa de l’acord econòmic que es deriva de la segregació i que representa una rebaixa de l’ordre de 370.000 euros anuals fins a arribar al 2026, on finalment el municipi veí es quedarà amb el 100% de la recaptació dels impostos provinents de la indústria química.

Els comptes municipals per enguany contemplen una partida pels pressupostos participatius, per la subvenció a la rehabilitació d’habitatges de 1.1 M€, que anirà acompanyat per les mesures fiscals que s’estan tramitant de bonificació de l’ICIO de 95% pels habitatges anteriors al 1975 i a més la proposta de bonificació de l’IBI per l’any 2022 dels habitatges que instal·lin elements com plaques solars i altres mesures mediambientals.

El darrer tràmit que queda és la publicació del pressupost al Butlletí Oficial de la Província (BOP) per la serva entrada en vigor.