La Canonja prepara un Carnaval diferent que es podrà seguir en línia

A més, hi ha un concurs de balcons i aparadors

Per . Actualitzat el

L’arrelament del carnaval a la Canonja és un fet constatable a partir de la nombrosa participació de canongins i canongines a la totalitat dels actes. Des de l’arribada de Sa Majestat Carnestoltes fins a l’enterrament de la Sardina, essent el punt àlgid la rua del diumenge de Carnaval. Malauradament, les circumstàncies sanitàries i la normativa que se’n desprèn, enguany no permeten la celebració dels actes de Carnaval de la manera que any rere any es porten a terme a la Canonja.

Tot i això, des de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de la Canonja i la Comissió de Carnaval s’ha considerat important el manteniment d’aquesta activitat festiva al municipi, per a la qual cosa, la regidora de Festes, Glòria Virgili, ens comenta que “s’han proposat altres activitats que seran diferents, que respectaran les mesures de seguretat establertes i que permetran celebrar la festivitat sense cap mena de risc per a les persones”.

Una de les activitats proposades és el concurs de balcons i aparadors de Carnaval. Les persones que hi vulguin participar, s’han d’inscriure, fins el dia 10 de febrer a les 12 h, a dos enllaços que trobaran a la plana web de l’Ajuntament on hi figuren també les bases del concurs (www.lacanonja.cat). Com a mitjà de suport també es podrà fer la inscripció al Castell de Masricart en el seu horari habitual d’obertura. Els balcons i aparadors concursants hauran d’estar guarnits des del dia 11 de febrer a les 12 h fins el dia 16 de febrer a les 20 h com a mínim.

El dia 13 de febrer a les 17.30 h arribarà el Rei Carnestoltes i després de ser rebut per l’alcalde i llegir el seu pregó, farà un tomb amb la seva carrossa musical pels carrers del poble, per ser saludat des dels balcons. Es podrà seguir en línia.

I per acabar, el dia 16 de febrer a les 8 del vespre, tindrà lloc la lectura del testament de S.M. Carnestoltes que es podrà seguir per streaming, a través del canal de youtube i xarxes socials