La regidoria de Sostenibilitat presenta les activitats incloses dins l’Agenda 2030

Durà a terme una setantena d’activitats destinades a eliminar les desigualtats socials i combatre l’emergència climàtica

Per . Actualitzat el

La regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra vertebrarà la seva tasca durant l’any 2021 sota el paraigües de l’Agenda 2030 de desenvolupament sostenible i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Del total de 17 objectius i 169 metes de l’Agenda 2030, la regidoria podrà treballar en 15 objectius, en els quals s’han definit 47 metes.

Cal recordar que l’Agenda 2030, aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015, té com a principals objectius aconseguir eliminar les desigualtats socials i combatre l’emergència climàtica. El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha explicat que des de la Regidoria ens proposen treballar per assolir, en la mesura del possible, dins l’àmbit de les competències de l’administració local i, en concret les del departament, la consecució d’aquests dos objectius.

Amb aquest objectiu, el regidor Joan Torras ha exposat que per assolir aquestes metes, enguany es realitzaran 67 activitats, 19 de les quals les desenvoluparà directament el personal de la Regidoria i les 48 restants s’inclouen dins del programa d’educació ambiental 2021 que en els darrers anys està coordinat per la Regidoria de Sostenibilitat amb la col·laboració en l’execució dels tallers, jornades, campanyes, visites guiades i exposicions dels grups ecologistes La Sínia, GETE-Ecologistes en Acció i GEPEC-EdC.

La cap del departament de Medi Ambient, Elisenda Forés, ha explicat quins són els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que es treballaran enguany a Torredembarra, incloent les temàtiques ambientals sobre les quals es desenvoluparan les accions, i que són els següents:

1.    Fi de la pobresa: pobresa energètica i horts socials
2.    Fam 0: horts ecològics, malbaratament alimentari, foment Km0
3.    Salut Benestar: promoció circuïts saludables
4.    Educació de qualitat: Programa d’educació ambiental 48 activitats incloses les pròpies dels grups que hi participen
5.    Igualtat de gènere
6.    Aigua neta i sanejament: Reducció del consum + Campanyes
7.    Energia neta i assequible: PAESC i Campanya Setmana energia
8.    Treball digne i creixement econòmic: Promoció de la natura
9.    Reducció de les desigualtats: Ordenances fiscals IBI instal·lacions solars
10.    Ciutats i consum sostenibles: Augment naturalització, subvenció, canvi climàtic
11.    Consum i producció responsables: Promoció Km0, reparació, Lets’ clean, reciclatge instal·lacions municipals
12.    Acció climàtica: PAESC, Subvenció Canvi climàtic, desplegament del porta a porta a Baix a Mar, pla gestió ambiental edificis municipals
13.    Vida Submarina: Reciclatge, estalvi d’aigua, i energia, promoció boies ecològiques, camp de dunes
14.    Vida Terrestre: Promoció i conservació EIN, país escoles, itineraris botànics, caixes niu parcs
15.    Aliança pels objectius: Formalització i Indicadors

Elisenda Forés també ha comentat que entre les activitats a desenvolupar, destaquen: Setmana de l’energia, Festa de l’arbre, Let’s Clean up, Biodiversitat, Prevenció de residus, Campanya del porta a porta a Baix a Mar o la de promoció del Consum Km 0 que acabarà amb un mercat la pròpia setmana de prevenció.

També es manté la col·laboració amb diferents regidories de l’Ajuntament: Joventut (Casal d’Estiu), Via Pública i Manteniment (platges i festa de l’arbre), Comerç (Km0), Acció social (horts i pobresa energètica), Educació (allò que implica centres docents i Biblioteca).

A més a més, la Regidoria coordinarà dins l’Ajuntament  i impulsarà a través dels ODS el compliment del PAESC (Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima) local dins del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Energia Sostenible i el Clima