Es presenta el sisè volum de l’Enciclopèdia Castellera

Aquest nou volum és miscel·lani i tracta de la relació que tenen els castells amb diverses disciplines

Per . Actualitzat el

Ahir a les 7 de la tarda es va presentar a l’Antiga Audiència el sisè volum de l’Enciclopèdia Casteller. L’acte va estar presidit per l’alcalde de Tarragona Pau Ricomà, i va comptar amb la presència de Joaquim Nin, vicepresident de la Diputació de Tarragona; Xavier Brotons, director de l’Enciclopèdia; Maria Lluïsa Gené, col·laboradora del volum; Inés Solé, vicepresidenta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.L’alcalde va destacar la relació dels castells amb el món de l’art i també va aprofitar l’ocasió per expressar el desig de tornar a viure els castells a les places un cop passi la pandèmia de la covid-19.

Aquest sisè volum de l’enciclopèdia és miscel·lani i tracta de la relació que tenen els castells amb diverses disciplines: l’art (monuments castellers i obres pictòriques), fotografia (del 1839 al 2019), cinema (del segle XIX a l’actualitat), música (amb un estudi sobre el Toc de castells, la peça més emblemàtica), literatura, llengua i política. Es preveu que aquest 2021 sortirà un nou volum d’aquesta obra.  

El volum també inclou un apartat sobre el Museu Casteller i “La biblioteca castellera”, en què la bibliografia sobre castells es presenta classificada temàticament. Un epíleg que combina l’experiència de la colla inclusiva dels Castellers de la il·lusió amb la consecució., a finals del 2019, de l’anhelat 3 de 9 sense folre a càrrec de les dues colles dels Xiquets de Valls clou aquest volum l’obra, que es complementa amb un detallat índex onomàstic i toponímic de tot el conjunt.