Dues empreses de patinets elèctrics comencen a operar a Tarragona

Les dues empreses desplegaran un màxim de 1.000 patinets al llarg d’aquesta setmana

Per . Actualitzat el

A partir d’avui dues empreses de lloguer de patinets elèctrics -Bird i Reby- comencen a operar a la ciutat de Tarragona. Durant aquesta setmana, les dues empreses desplegaran un màxim de 1.000 patinets. La instal·lació dels aparcaments ha anat a càrrec seu. Uns estacionaments que serviran tant per patinets elèctrics de les companyies, com pels particulars, així com per bicicletes. En poques setmanes, una tercera empresa s’instal·larà a Tarragona, amb el desplegament de 500 patinets més. “És una aposta ferma per la sostenibilitat sostenible. La implantació d’aquestes dues empreses és un estímul positiu perquè estem oferint alternatives perquè a la gent li sigui més atractiu moure’s per la ciutat d’una manera més racional, no contaminant i més econòmica”, ha subratllat el conseller de Mobilitat, Sostenibilitat i Medi Ambient, Xavier Puig. 

Per la seva part, els responsables de les empreses Reby, Cristina Castillo, i Bird, Javier Aparicio, han coincidit que Tarragona és un model amb el sistema d’implantació d’aquest tipus de vehicles no contaminants. “Esperem que la nostra implantació a la ciutat serveixi per fer aquest canvi en la mobilitat, buscant aquesta pacificació en la circulació”. Una afirmació compartida per Javier Aparicio, qui ha afegit que “estem molt contents de ser a Tarragona. Bird és una empresa pionera que busca un doble objectiu: reduir el trànsit i reduir la contaminació. Per això agraïm aquesta aposta pel canvi de model de ciutat”.  

Les dues empreses són punteres al mercat de lloguer de patinets elèctrics i comptem amb preus assequibles pels usuaris. Segons la nova ordenança publicada, els patinets no es podran deixar aparcats ni en arbres, ni en bancs, ni semàfors. El règim sancionador consisteix en multes que van dels 100 als 3.000 euros, en funció de la gravetat de la infracció. Cristina Castillo, de Reby, ha afegit que el sistema amb què compta la seva empresa permet controlar que els usuaris no deixin els patinets fora dels aparcaments habilitats.  

L’Ajuntament de Tarragona va tramitar fa uns mesos la modificació de l’Ordenança general de convivència i ús dels espais públics perquè la normativa municipal s’havia quedat insuficient per regular aquest tipus de vehicles. Els eixos principals de la nova ordenança són la reducció del límit genèric de velocitat màxima a les vies urbanes de la ciutat a 30 km/h i la introducció d’una regulació dels vehicles de mobilitat personal. 

Per a més informació: 

 

https://www.tarragona.cat/mobilitat/en-bici/aparcaments-de-bici