Es tanca la convocatòria dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona amb èxit de participació

S’han presentat un total de 468 treballs, 147 dels quals són novel·les que opten al Pin i Soler

Per . Actualitzat el

Com cada any, el passat dia 15 de gener a les 12 h de la nit, va tancar-se el termini de presentació de treballs als Premis Literaris Ciutat de Tarragona en l’edició actual de 2020 – 2021. Un cop revisats tots els originals i fet el recompte, el resultat és el següent:

Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler: 149 (en l’edició anterior 114)

Premi de traducció Vidal Alcover: 19 (en l’edició anterior, 12)

Premi de narrativa curta per Internet Tinet: 300 (en l’edició anterior, 252)

En conjunt, son les xifres més altes de la història dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. I, individualment, les més altes del premi Pin i Soler i del premi Vidal Alcover. Aquestes altes xifres, segurament es poden explicar com un efecte secundari de la situació sanitària, que ens ha obligat a estar tancats a casa molt més temps. Però també són un reflex de la confiança que la gent del sector té dipositada en els Premis Ciutat de Tarragona.

En tots tres premis es detecta que els participants provenen dels diferents territoris de parla catalana i fins i tot de fora. Pel que fa al premi de traducció, els projectes presentats proposen traduir obres d’un ventall ampli de llengües. Concretament, anglès, francès, italià, portuguès, alemany, grec modern, polonès i rus. Quant a gèneres, la majoria corresponen a poesia o novel·la, però també hi ha reculls de relats, assaig, teatre i memòries. I, pel que fa a èpoques, en aquesta ocasió, a diferència d’altres anys, totes les obres són dels segles XIX i XX.

A partir d’aquest moment, els lectors que fan la preselecció de les obres i els membres dels jurats començaran a treballar perquè, en una data que es donarà a conèixer properament, es puguin fer públics els tres veredictes.

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona són convocats per l’Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, s’organitzen a través de la Casa de les Lletres i compten amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la Joieria Blázquez i les editorials Cossetània, 1984 i Angle.