El Port de Tarragona treballa per pal·liar els efectes de la COVID-19 en els sectors socials més vulnerables

L’Autoritat Portuària destina més de 44.000 euros a entitats solidàries que lluiten contra el efectes de la pandèmia

Per . Actualitzat el

La política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) del Port de Tarragona tanca l’any 2020 amb un total de 44.500 € donats per a causes solidàries, especialment cap a entitats que lluiten contra els efectes de la pandèmia de coronavirus. Davant d’aquesta crisi sanitària, el Port ha volgut orientar les seves polítiques solidàries cap a projectes i accions per pal·liar els efectes negatius de la COVID-19 en un moment social i humanitàriament complex. 

Els principals projectes en els quals s’han distribuït els recursos econòmics destinats a la RSC han estat l’atenció a persones amb discapacitat o malaltia i en aliments i atenció per a persones sense llar o amb pocs recursos. 

Pel que fa a les iniciatives i associacions que han rebut finançament per part del Port de Tarragona per aliments i per l’atenció de persones sense llar o amb pocs recursos, hi trobem el Taller Baix Camp i el seu programa d’ajuda alimentària, l’Associació Socioeducativa Joventut i Vida amb el projecte de Menjador Social a Bonavista o la Fundació Bona Nit i el seu programa d’ampliació d’habitacions per als sense sostre que ha agreujat la Covid-19. 

Entre les associacions i projectes per l’atenció a persones amb discapacitat o malaltia hi ha iniciatives com la del Centre d’estimulació cognitiva per a l’Alzheimer i Unitat de Memòria de la Fundació Rosa Maria Vivar. El Port també ha col·laborat amb la iniciativa Retrobem-Nos! Connecta Amb La Vida de l’Associació Ment i Salut la Muralla. Uns projectes vitals per a moltes persones i que la pandèmia ha agreujat de forma severa. 

Un Port solidari 

El Port Solidari, format per un grup de treballadors i treballadores de l’Autoritat Portuària de Tarragona també realitzaran donacions per un total de 15.000 euros a diferents associacions com son Càritas, Creu Roja i el Banc dels Aliments. 

És, per exemple, el cas de la Creu Roja, on els diners aportats han servit per comprar 704 kits d’higiene per la llar. Un total de 7040 kg de producte que es repartiran entre les famílies que atenen. 

Aquestes entitats que han estat a primera línia en tot moment, han vist com augmentava el nombre de persones i de famílies que sol·licitaven el seu ajut a causa de la crisi de la COVID19 tant durant la primera onada com posteriorment. 

Per aquesta raó, enguany Port Solidari ha orientat les seves accions a donar suport a les entitats que estan assistint les persones més vulnerables en un moment de gran complexitat econòmica, social i sanitària. 

Liquiditat per a les pimes 

El Port de Tarragona ha estat des del primer moment de l’esclat de la pandèmia treballant perquè els afectes d’aquesta fossin el menys greus possibles sobre les persones de l’organització, la ciutadania i les empreses. 

Des de la primeres manifestacions de la crisi sanitària, el Port va posar les seves instal·lacions a disposició de les autoritats sanitària regionals per acollir un hospital de campanya o un centre de diagnòstic avançat, en el Tinglado 1 i el Refugi 1 del Moll de Costa. 

En els mesos de març i d’abril, el port va injectar fins a 10 milions d’euros en avançament de liquiditat a les empreses i proveïdors, va ampliar el termini de pagament de taxes portuàries -que suposava 13 milions d’euros en ajornament de taxes- i va rebaixar fins a un 20% la taxa d’ocupació portuària