La Regió Sanitària Camp de Tarragona reprograma l’activitat quirúrgica per fer front a la pandèmia

S’ajornaran les intervencions demorables i de CMA, garantint les cirurgies neoplàsiques i urgents

Per . Actualitzat el

Centres hospitalaris de la Regió Sanitària Camp de Tarragona reprogramaran activitat quirúrgica a partir d’aquest dilluns 11 de gener per tal de fer front a la situació epidemiològica de la covid-19.

L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona reprogramarà la seva activitat i tancarà 36 sessions quirúrgiques de Cirurgia Major Ambulatòria a la setmana, 20 de matins i 16 de tarda. Part d’aquesta activitat es recuperarà al Centre MQ Reus, a Activa Mútua i a Viamed Monegal.

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus passarà de 13 quiròfans el dia 7 de gener a 8 quiròfans del dia 11 de gener a al 17 de gener i a 5 quiròfans al dia a partir del 18 de gener. En aquest sentit es garantiran cirurgies oncològiques i aquelles cirurgies que no puguin demorar-se.

Als dos hospitals de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, davant la situació actual de la pandèmia de la covid-19, es reorganitzen determinades activitats assistencials programables i demorables. Les mesures prioritzen l’atenció als casos de covid-19 en un moment de clar increment de la seva incidència en el conjunt de la Regió Sanitària.

A l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, a partir del pròxim dilluns 11 de gener s’amplia la capacitat de la Unitat de Cures Intensives (UCI), passant de 9 llits a 14 llits. Es desprograma l’activitat quirúrgica no urgent en tres quiròfans, així com les endoscòpies no preferents. Es mantenen les intervencions urgents i les oncològiques. L’activitat quirúrgica no urgent desprogramada s’adaptarà a l’evolució de la pandèmia en les pròximes setmanes.

A l’Hospital del Vendrell, entre altres mesures, a partir d’avui dilluns 11 de gener es desprograma part de l’activitat quirúrgica no urgent, mantenint les intervencions urgents i les oncològiques. L’activitat quirúrgica no urgent desprogramada s’adaptarà a l’evolució de la pandèmia en les pròximes setmanes