La Marató de Sang vol destacar la importància de donar sang en temps de pandèmia

Es durà a terme des d’aquest divendres 8 de gener i s’allargarà fins al dia 15

Per . Actualitzat el

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va participar ahir a la roda de premsa conjunta amb l’alcaldessa de Barcelona, Adau Colau; la de Girona, Marta Madrenas i el de Lleida, Miquel Pueyo; amb motiu de la presentació de la nova Marató de Donants de Sang que el Banc de Sang i Teixits de Catalunya que es presenta cada mes de gener en començar un nou any i que es durà a terme des d’aquest divendres 8 de gener i s’allargarà fins al dia 15. Sota el títol Donar sang és una altra pel·lícula, el que es pretén enguany en conscienciar a tothom de la importància del gest i de la necessitat de donar sang en temps de pandèmia.

A Tarragona s’ampliarà l’horari de donacions a l’Hospital Joan XXIII durant aquests dies i es crearà un hospital de campanya durant un dia sencer al Palau de Congressos. En tots els casos cal reservar cita prèvia des del web donarsang.gencat.cat, ​on també hi ha tota la informació necessària.

 L’objectiu és aconseguir que més de 10.000 persones donin sang durant aquests dies i arribar als nivells òptims de reserves després del Nadal. Els darrers mesos de l’any s’han reprogramat intervencions i tractaments ajornats durant l’inici de la pandèmia, un fet que ha incrementat les necessitats de sang dels hospitals. Per això, avui hi ha reserves de sang per als propers 5 dies, quan el nivell òptim són 10.