Administrades les primeres vacunes contra la covid-19 a la demarcació

La residència Mare de Déu de la Mercè de Tarragona inicia la vacunació al Camp de Tarragona

Per . Actualitzat el

La Regió Sanitària Camp de Tarragona ha iniciat la vacunació contra la covid-19 avui diumenge, 27 de setembre al es 15.00 hores a la residència Mare de la Mercè de Tarragona. Aquest centre, que és totalment públic, actualment està considerat com una residència verda, per tant lliure de Covid-19.

La Teresa Soria Ribera, de 74 anys, ha estat la primera resident en vacunar-se i la primera persona de la Regió Sanitària Camp de Tarragona. La Teresa, tarragonina de naixement, fa dos anys que viu al centre i ha valorat el fet de ser la primera vacunada com a “ho he vist perfecte i molt bé, perquè no m’han fet gens de mal. Estic molt contenta d’haver-me posat la vacuna, vaig demanar-lo voluntàriament“.

Així mateix, també se li ha administrat la primera dosi de la vacuna a Lourdes Julià, auxiliar administrativa de 29 anys, com a primera persona del personal sanitari, tant al centre com a la Regió Sanitària Camp de Tarragona. La Lourdes ha valorat el fet que “m’he vacunat per convicció. Perquè el personal auxiliar és el que més en contacte està amb el avis i hem de tenir cura, per tant vacunar-se és un acte de responsabilitat”.

A la Regió Sanitària Camp de Tarragona, s’han administrat en el dia d’avui 105 vacunes contra la Covid-19 de les quals 87 han estat a residents de la residència de la Mare de Déu de la Mercè de Tarragona i 18 s’han administrat a treballadors del centre.

Per la seva part, el gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Ramon Descarrega ha afirmat que “tot i que avui podem dir que l’any acaba amb una bona notícia, amb l’administració de la vacuna, no hem d’abaixar la guàrdia en les pròximes setmanes. A partir que s’hagi subministrat la segona dosi, d’aquí a tres setmanes i que hagin passat deu dies més començarà la immunitat i, per tant, hem de seguir les indicacions i recomanacions de distància, mascareta, mans i evitar la interacció social”. Descarrega ha volgut posar en valor, “la tasca de les coordinadores de vacunació al territori, la Carol Tudela i l’Alba Martín, així com la de tot l’equip d’infermeria que durà a terme aquesta vacunació”.

La Regió Sanitària Camp de Tarragona continuarà vacunant de dimarts a dissabtes fins realitzar tots els residents i professionals de residències del territori.