La Diputació de Tarragona concedeix ajuts a l’àmbit cultura

122 microempreses i autònoms comptaran amb un total de 902.401 €, per pal·liar les pèrdues pel cessament temporal de la seva activitat

Per . Actualitzat el

La Junta de Govern de la Diputació de Tarragona ha resolt la concessió dels ajuts per a microempreses i professionals autònoms de l’àmbit de la cultura que va convocar el passat mes de setembre, per tal de mitigar els efectes de la Covid-19 i impulsar l’activitat en aquest sector productiu. Aquesta convocatòria, emmarcada en el Pla de Xoc de la institució contra la crisi causada pel coronavirus, ha permès que 122 sol·licitants comptin amb un total de 902.401 €. S’ha dirigit a àmbits com les arts escèniques, plàstiques i visuals, la cultura popular i tradicional, l’artesania, la llengua o la literatura, la producció editorial i la difusió del patrimoni cultural, entre altres.

En total, s’hi han presentat 152 sol·licituds, de les quals se n’han subvencionat les 122. Pel que fa a la resta, incomplien alguns dels requisits de la convocatòria. S’hi han pogut acollir professionals i empreses de fins a 10 treballadors que tenen la seu fiscal a la demarcació de Tarragona i que es dediquen al sector cultural com a activitat principal, en àrees com les esmentades anteriorment. Van quedar excloses de la convocatòria les empreses que facturen més de 500.000 € anuals i també les entitats culturals, esportives i socials sense ànim de lucre, així com les fundacions, ja que poden acollir-se a altres línies de suport de la Diputació de Tarragona.

Aquestes subvencions tenen com a objectiu ajudar els beneficiaris en les pèrdues que hagin pogut tenir pel cessament temporal de la seva activitat ordinària arran de l’estat l’alarma i la pandèmia, i contribuir a la represa de la seva feina. I sobretot per ajudar a la reactivació econòmica i reactivar el teixit productiu del sector, a través de la realització dels projectes propis de la seva activitat i/o ajuts a la producció i a la creació.

Tal com van assenyalar, prèviament a a aquesta convocatòria, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i el diputat delegat del Servei d’Assistència al Ciutadà, Joan Josep Garcia, aquests ajuts específics s’han convocat per primera vegada atès el context actual, com a resposta ràpida “per reforçar i atendre de manera adient les necessitats actuals del sector cultural, un dels que pateix més les conseqüències de la crisi”. És per això que la Diputació de Tarragona preveu donar continuïtat a aquests ajuts amb una nova convocatòria l’any 2021, segons es va anunciar en la presentació pública dels pressupostos de la institució per a aquest proper exercici.