L’hospital de Santa Tecla il·lumina la façana coincidint amb el 850è aniversari dels seus orígens a Tarragona

L’enllumenat ornamental, que es mantindrà tot l’any, posen en relleu el valor patrimonial de l’edifici històric de la Rambla Vella i permetrà que tant el centre com la ciutat puguin sumar-se simbòlicament a la celebració de jornades especials acom ara dies internacionals i festius assenyalats

Per . Actualitzat el

La façana de l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla s’il·luminarà totes les nits a partir d’ara, coincidint amb l’inici de les festes de Nadal i l’arribada del 2021, any en què el centre assistencial commemorarà el 850è aniversari dels seus orígens a la ciutat com a antic Hospital de la Seu, datat en documents històrics des de l’any 1171.

L’enllumenat ornamental, que es mantindrà tot l’any, posarà en relleu el valor patrimonial de l’edifici històric de la Rambla Vella, seu de l’hospital des de finals del segle XVI, i ajudarà a augmentar la visibilitat i la seguretat en un dels principals carrers de la capital tarragonina, on es registra un important volum de trànsit, afluència de vianants i una constant entrada i sortida de vehicles d’emergències sanitàries.

 

La Xarxa de Santa Tecla confia que el nou enllumenat contribueixi a estrènyer encara més el lligam entre l’hospital i la ciutadania de Tarragona, a la qual presta servei des de fa més de vuit segles de manera ininterrompuda en el temps.

 

En aquest sentit, la nova tecnologia utilitzada en l’enllumenat permetrà que tant el centre com la ciutat puguin sumar-se simbòlicament a la celebració de jornades especials al llarg de l’any, adoptant els colors de dies internacionals i festius assenyalats, com Sant Jordi, la Diada Nacional de Catalunya, Sant Magí o Santa Tecla. Precisament l’any vinent, Tarragona celebrarà el 700è aniversari de l’arribada del Braç de Santa Tecla a la ciutat, una efemèride que de ben segur tindrà el seu reflex en la nova lluminària.

La il·luminació de l’Hospital de Santa Tecla s’ha dut a terme recuperant i modernitzant el sistema d’enllumenat original instal·lat als anys noranta i que feia més de dues dècades que s’havia deixat d’utilitzar pel seu alt consum energètic, ja que en aquella època funcionava amb focus de 400 watts amb tecnologia de sodi d’alta pressió. Aquests focus han estat substituïts per leds de baix consum, amb una àmplia gamma de combinacions de colors, temporitzador i amb intensitat regulable, fet que els permet emetre una llum respectuosa amb l’entorn, tant per al veïnat com per als usuaris i professionals de l’hospital.