Els professionals de la Xarxa de Santa Tecla es “posen la gorra” per Nadal

L’organització sanitària i social destina el pressupost dels seus aperitius de Nadal, cancel·lats per la COVID-19, a la compra de 3.100 gorres solidàries d’AFANOC

Per . Actualitzat el

La Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla distribuirà un total de 3.100 gorres solidàries de la delegació tarragonina d’AFANOC entre els seus professionals aquest Nadal. L’acció respon a la voluntat de la Xarxa de Santa Tecla de fer costat a les associacions de la zona que, com la delegació tarragonina d’AFANOC, han hagut de cancel·lar o ajornar les activitats adreçades a l’obtenció de fons per fer viable la seva activitat a causa de la covid-19.

L’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya treballa des de 1987 per millorar la qualitat de vida d’infants i adolescents amb càncer i les seves famílies. Entre altres, els acompanya durant tot el procés de la malaltia oferint-los atenció psicosocial integral des de l’inici; durant el tractament en els principals hospitals de referència del país; en la seva estada a La Casa dels Xuklis (llar d’acollida ubicada a Barcelona) i també quan tornen a casa (amb delegacions a Tarragona i Lleida). Per sensibilitzar la societat sobre la realitat del càncer infantil i normalitzar la situació de la malaltia, l’entitat du a terme diversos actes, entre els quals la coneguda campanya “Posa’t la gorra!”, que se celebra des del 2001 i que és la principal font de recursos que els permet mantenir la gratuïtat dels serveis que ofereixen a les famílies.

Enguany, a causa de la pandèmia, l’edició anual de “Posa’t la gorra!” no s’ha pogut celebrar i, per aquest motiu, la Xarxa de Santa Tecla ha decidit dedicar el pressupost dels aperitius de Nadal, cancel·lats per l’actual situació sanitària, a adquirir 3.100 gorres per repartir-les entre els seus treballadors i destinar els beneficis a la delegació tarragonina d’AFANOC.
Segons Miguel Javaloy, delegat de l’AFANOC Tarragona, «enguany la covid-19 no ens ha permès fer la festa de “Posa’t la gorra”, però des de l’entitat hem buscat alternatives adaptades a la pandèmia perquè la gent es pugui continuar posant la gorra pels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies. Precisament, enmig d’aquest repte hem rebut el gran suport de la Xarxa Santa Tecla, que amb la compra de les gorres Pepe Jeans ens ajuda a seguir atenent i acompanyant totes les famílies que ho necessitin. Un gran gest solidari que ens ha arribat en un moment molt necessari, ja que, malauradament, el càncer infantil no s’atura».

Segons Joan Aregio, director general adjunt i responsable de Recursos Humans de la Xarxa de Santa Tecla,”forma part del nostre esperit col·laborar amb el teixit associatiu de Tarragona que, igual que fem des de la Xarxa de Santa Tecla, treballa pel benestar de les persones. Per a la nostra organització és una gran satisfacció col·laborar amb una entitat tan consolidada com AFANOC”.