L’AEQT exposa el potencial de Tarragona per ser “el hub d’hidrogen més important de al sud d’Europa”

Avui ha tingut lloc un webinar organitzat per Expoquimia amb ponents de diferents companyies

Per . Actualitzat el

El coordinador del grup de treball H2 Tarragona de l’AEQT, Carles Alabau, ha participat aquest dimecres al webinar “El sector químico, clave para impulsar la transición energética y frenar el cambio climático”, dins de la sèrie de webinars Unprecedented que organitza Expoquimia .

Durant la seva exposició, Alabau ha desgranat el potencial que té l’hidrogen a futur com a vector energètic cridat a transformar per complet la indústria química de Tarragona, les raons per les quals és així i els principals obstacles o condicionants que s’albiren.

Així mateix, el coordinador del grup de treball de l’AEQT ha remarcat que es tracta d’un projecte que va més enllà i no es limita només a la indústria: segons Alabau, Tarragona té el potencial de consum d’hidrogen més important de tota Espanya. Per això, es tracta d’una iniciativa que comparteix tot el territori, plasmada en la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud, i que compta amb agents tan potents com la Universitat Rovira i Virgili, el Port de Tarragona, o centres de recerca com l’IREC, ICIQ o Eurecat, i el suport de les administracions públiques.

Tot això li permet afirmar que “Tarragona té potencial per convertir-se en el hub d’hidrogen més important de al sud d’Europa”. Alabau ha conclòs la seva presentació desgranant els reptes que, segons ell, presenta la implantació de l’hidrogen com a vector energètic i la transformació que això pot oferir en la Química tarragonina. Reptes que classifica en tres categories: regulatoris, econòmics i tècnics.

Al webinar sobre la química i la transició energètica han participat també ponents de les companyies Carburos Metálicos, Covestro, Air Liquide i Nippon Gases