El Patronat de Turisme aprova un pressupost per a la reactivació de l’activitat turística del municipi

Es preveu la dotació econòmica per organitzar el RallyRACC Catalunya-Costa Daurada 2021

Per . Actualitzat el

En el si del Consell Rector del Patronat Municipal de Turisme de Salou s’ha aprovat, avui dilluns, un pressupost per a l’exercici 2021 de 2.000.000 €. Pel mes de gener de 2021, es preveu la incorporació d’un romanent de tresoreria de 286.000 €, amb la qual cosa el pressupost quedarà en 2.286.000 €, tenint una quantitat inicial igual que el 2020.

El pressupost ha estat aprovat amb els vots a favor del sector turístic i econòmic amb representació al Consell del Patronat i dels grups polítics de SUMEM PER SALOU, PSC, C’s i PP, i amb l’abstenció d’ERC.

Segons ha explicat el president de l’entitat, Pere Granados, “el Patronat iguala el plantejament inicial que es feia a 2020”. Així, “aquest proper exercici l’enfoquem en clau de recuperació i de reactivació econòmica, conscients que la turística és la principal economia que reverteix en les activitats del nostre municipi per generar ocupació i qualitat de vida als seus habitants”, ha afirmat.

L’Ajuntament realitza “un esforç clau” en la seva aportació al Patronat, ja que “manté la dotació de l’exercici passat, per pal·liar la davallada d’ingressos procedents de la taxa turística”, una de les principals fonts d’entrada de recursos de l’entitat. Així mateix, optimitzant la gestió en el Patronat, les seves despeses, en línies generals, reflecteixen una contenció dels costos estructurals i un increment del pes que té l’acció de promoció turística, amb voluntat de fomentar la reactivació econòmica.

Conseqüentment, la promoció turística en surt més enfortida, “per tal de captar turistes i visitants, reforçant el model de turisme familiar i buscant nous segments turístics que puguin allargar la temporada”.

Dotació econòmica per organitzar el RallyRACC Catalunya-Costa Daurada 2021

L’objecte de l’activitat promocional continua essent el públic familiar, així com la consolidació d’esdeveniments esportius que contribueixin a “desestacionalitzar” l’activitat, com, per exemple, el RallyRACC Catalunya-Costa Daurada 2021, que rebrà una important dotació pressupostària. Les dates previstes per a la seva celebració són del 14 al 17 d’octubre de 2021.

Dins la promoció dels productes turístics també s’atorga prioritat als principals recursos naturals del municipi, que són els més ben valorats pels visitants (la platja i la costa), donant més protagonisme al Camí de Ronda i posant en valor els reconeixements d’excel·lència que tenen les platges de Salou, a través de noves certificacions que se sumin a les que ja tenen, actualment. I, també, prioritzant la gastronomia i el shopping. Tot plegat, emmarcat en les línies del Pla Estratègic de Turisme i del Programa DTI (Destinació Turística Intel·ligent), amb l’objectiu de convertir Salou en un destí turístic intel·ligent i sostenible.