L’Hospital Joan XXIII incorpora una ressonància magnètica nova

El nou equip de ressonància magnètica incorpora la tecnologia de flux de treball accelerat amb intel·ligència artificial.

Per . Actualitzat el

L’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI) ubicat a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha instal·lat una segona unitat de ressonància magnètica i ha realitzat una actualització d’un dels equipaments de TC (Tomografia Computada), dues actuacions que milloren la qualitat, la rapidesa i el confort pels pacients i per als professionals. El nou equip de ressonància magnètica, Philips Ingenia Evolution 1.5T, incorpora la tecnologia de flux de treball accelerat combinat amb intel·ligència artificial per escurçar els temps d’estudi i millorar els processos diagnòstics. És el primer equip d’aquestes característiques que s’instal·la a Catalunya.

La nova ressonància magnètica (RM) reforça i amplia la capacitat de diagnòstic de l’hospital en quantitat i qualitat, a més de dotar-lo d’una major precisió en el diagnòstic. Té un paquet de software multimodal que permet fer estudis de mama, de fetge, de pròstata i múscul-esquelètics. És completament digital i incorpora mètodes d’exploració ràpids i reproduïbles, evitant repeticions innecessàries per al professional sanitari i els pacients.

Tot això converteix aquesta RM en una de les modalitats diagnòstiques més versàtils del moment i és capaç d’oferir diferents tipus d’informació sobre el funcionament del cos humà. La informació es processa de manera intel·ligent gràcies a la intel·ligència artificial i permet fer un diagnòstic precís, de manera no invasiva i ara també en menys temps.

A més, de cara al pacient destaca la millora del seu confort, amb un major espai, ben il·luminat, i un major diàmetre d’entrada de l’aparell, el que redueix l’ansietat de la persona que se sotmet a la prova. L’equip és menys sensible als artefactes que sorgeixen pel moviment del pacient, evitant en alguns casos la repetició de les proves.

També s’ha dut a terme una reestructuració de les sales de recuperació compartides amb l’altre equip de ressonància magnètica existent, junt amb la remodelació de la sala de control, fent-la més funcional i proporcionant un millor control dels dos equipaments. El fet disposar de dues unitats de ressonància magnètica és una millora per a la gestió i la disminució de les llistes d’espera.

En referència a l’actuació que s’ha realitzat en un dels dos equipaments de TC, s’ha fet una actualització de la màquina que ha permès evolucionar de 40 a 128 detectors, per tant, més qualitat d’imatge i més rapidesa per fer les exploracions. També suposa menor dosi d’irradiació pel pacient.