Comença la construcció del tradicional Pessebre de Sorra a la Pineda

Diversos artistes dels Països Baixos, Dinamarca, Letònia, Bèlgica i de Catalunya donaran forma a 280 m3 de sorra

Per . Actualitzat el

És temps de Nadal a Vila-seca i, com marca el calendari, arriba una de les tradicions nadalenques més arrelades del territori: el Pessebre de Sorra. Enguany, les monumentals escultures celebren el seu 20è aniversari.

Organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca i ubicat a la zona de les fonts del Parc del Pinar de Perruquet de la Pineda, aquest matí s’han presentat els treballs de construcció d’aquest grup escultòric que quedarà enllestit el proper dimarts dia 8 de desembre i que es podrà visitar fins el proper 8 de gener en horari de 10 a 21 hores.

En aquesta edició hi participen diversos artistes dels Països Baixos, Dinamarca, Letònia, Bèlgica i de casa nostra també, per donar forma als 280m3 de sorra (més de 400 tones de pes) que ocupen una superfície d’uns 200m2. 

El Pessebre de Sorra s’emmarca en les tradicionals activitats de Nadal de Vila-seca i enguany, malgrat ser el vintè aniversari del Pessebre de Sorra, la situació sanitària causada per la Covid 19 no ha permès fer les tradicionals activitats familiars ni els concerts de Nadal. 

Tot i així, sí que s’han pogut incorporar algunes novetats destacades. És el cas de les millores pel que fa a l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda amb la instal·lació de rampes als accessos al Pessebre.

A més, durant els caps de setmana, ponts i els dies Nadal, s’ubicaran diferents parades d’artesans al costat de Pessebre. Concretament, les parades es podran visitar els dies 5, 6, 7, 8, 12, 13, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 26, 27, 28, 29, 30, 31  de desembre i els dies 1,2, 3, 4 i 5 de gener d’11 a 19.00 h.

En tots els actes esmentats es vetllarà pel compliment de les recomanacions i mesures de seguretat, distància social i higiene vigents.