Atraca per primera vegada al Port de Tarragona un vaixell que utilitza GNL com a combustible

El gas natural liquat (GNL) és un combustible sostenible que redueix l’emissió de gasos contaminants

Per . Actualitzat el

Aquest 3 de desembre va atracar, per primera vegada al Port de Tarragona, un vaixell amb combustible sostenible, el gas natural liquat (GNL). Aquest combustible és una de les opcions més fermes a mitjà i llarg termini per a millorar la qualitat de l’aire dels ports, que compleix amb els nous requisits d’emissió de gasos contaminants i partícules en suspensió. 

El Port de Tarragona, treballa per promoure aquesta alternativa aplicant un 50% descompte en l’arribada de vaixells que utilitzin aquesta classe de combustible sostenible. Cal afegir que aquests tipus d’accions estan impulsades al Pla de Sostenibilitat Agenda 2030 que el Port ja ha començat a desplegar amb diverses accions. El Pla recull 23 objectius i 82 d’accions reunides en 3 blocs: Sostenibilitat ambiental, Creixement sostenible i Compromís social 

Concretament, es tracta del vaixell Siem Aristotle, un vaixell tipus ‘RoRo – Car Carrier’ atracat al Moll de Cantàbria. L’embarcació, que preveu salpar del Port el dia 4 de desembre, navega sota la bandera de Libèria i està descarregant 2.517 unitats de vehicles de les reconegudes marques Hyundai i Kia procedents de Corea. La destinació final dels vehicles és la terminal de l’empresa Bergé Gefco situada en el recinte portuari tarragoní per a la seva posterior redistribució per la península. 

Aquesta operativa s’emmarca en una tendència a l’alça a Europa per oferir el subministrament de gas per a propulsar vaixells.