L’Ajuntament de Tarragona promou la tramitació en línia

Inicia una campanya amb set vídeos tutorials que detallen els passos per obtenir diferents documents municipals

Per . Actualitzat el

A partir d’aquesta setmana l’Ajuntament de Tarragona posa en marxa una nova campanya de comunicació, que té l’objectiu de convidar la ciutadania a fer al màxim de tràmits possible de manera 100 % en línia. L’Ajuntament de Tarragona, en línia amb tu dona a conèixer un total de 7 vídeos tutorials, que descriuen amb detall els passos que cal seguir per obtenir una identificació digital (imprescindible per tramitar en línia); per domiciliar els tributs o pagar-los al moment; per demanar cita prèvia per a aquells serveis que ho requereixen; per fer una sol·licitud genèrica, i per aconseguir un volant individual d’empadronament o una llicència d’obres.

La seu electrònica (https://seu.tarragona.cat) és precisament el portal que permet els ciutadans relacionar-se en línia amb l’Ajuntament. Allà s’hi pot consultar, entre altres, la normativa municipal, el tauler d’anuncis i les convocatòries de personal o d’ajuts i subvencions. Però, a més, la seu disposa també d’un catàleg de tràmits alguns dels quals es poden fer de manera 100 % en línia, com ara els tràmits esmentats.

La campanya neix de la necessitat de donar a conèixer aquest servei municipal, que, en el context en què vivim, agafa més sentit que mai. Tal com comenta el conseller de Govern Obert, Jordi Fortuny: “Per fer tràmits en línia només és necessari disposar d’una identificació digital i, malgrat la impressió que de vegades hi ha que es tracta d’un procediment difícil de fer, la veritat és que és molt fàcil i instantani aconseguir aquesta identificació. En aquests tutorials d’ajuda que hem elaborat es pot veure que donar-se d’alta de l’idCAT mòbil, per exemple, és molt senzill i que està a l’abast de tothom”.

En un moment en què cal mantenir les mesures de prevenció al màxim, “fer els tràmits en línia és més còmode, ràpid i segur”, continua Jordi Fortuny. I afegeix: “Permet estalviar temps i cues i garanteix la seguretat en tots els sentits. Ens hem adonat que ara més que mai és important donar a conèixer aquest servei que afecta molts àmbits de l’administració i que obre l’Ajuntament a la ciutadania”.

Els videotutorials es poden trobar tant a la pàgina web de la campanya: https://www.tarragona.cat/en-linia-amb-tu, com a la llista de reproducció creada a Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLcDNO-yNYftnV-j-GOGbj4LdQkWGxGFwW

Enllaç de descàrrega del videotutorial sobre la seu electrònica: https://we.tl/t-Ntb8xaZ8C8