La Caixa i PortAventura donen suport a La Muntanyeta

Les dues entitats fan una aportació econòmica a la fundació tarragonina, a DOWN Tarragona i l’AACIC

Per . Actualitzat el

CaixaBank, a través del pressupost descentralitzat de la Fundació “la Caixa”, i Fundació PortAventura reforcen el seu compromís de col·laboració amb projectes i entitats que tenen com a missió contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones en risc d’exclusió social, especialment nens i joves. Aquesta col·laboració s’emmarca dins de el programa d’acció social de les dues fundacions.

Sota aquest compromís, la Fundació PortAventura i CaixaBank han escollit aquest cop la Fundació La Muntanyeta,  l’AACIC (Associació d’Infants i Joves Amb Problemes de Cor) i Down Tarragona per la seva contribució al benestar, qualitat de vida i futur dels nens i joves. Aquest objectiu ha quedat materialitzat amb el lliurament d’una aportació de 25.000 euros destinats a les tres associacions, com a element clau per disposar dels recursos necessaris amb els quals desenvolupar la seva activitat.

A l’acte de lliurament hi han assistit el director territorial Catalunya de CaixaBank, Jaume Masana i el president de la Fundació PortAventura, Ramon Marsal, que han estat els encarregats d’anunciar les aportacions a la delegada de l’AACIC Tarragona, Àngels Estévez, el president de Down Tarragona, Xavier Sanmiguel, i el president de la Fundació la Muntanyeta, Francesc Tarragona.

L’Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC), entitat de referència en el suport i la millora de la qualitat de vida de les persones amb cardiopatia congènita ha rebut 9.000 euros per continuar amb la seva tasca de conscienciació i divulgació.

L’Associació Down Tarragona té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals, i ajudar-les a incorporar-se de manera activa dins la societat. L’import de la donació que ascendeix a 11.000 euros es canalitzarà a través de diferents iniciatives relacionades amb l’educació, l’oci, l’autonomia i la sensibilització.

La Fundació La Muntanyeta, la principal finalitat i línia d’actuació és donar assistència, protecció, atenció i tutela a les persones afectades de paràlisi cerebral o similars de les comarques de Tarragona, ha rebut 5.000 euros que aniran destinats a les seves accions directes de suport a aquest col·lectiu.

En paraules de Ramon Marsal, president de la Fundació PortAventura, “comptar amb una entitat tan compromesa com Fundació” la Caixa “, que comparteix els nostres valors i situa a la infància en l’eix de l’posicionament social, ens enriqueix. La missió de la Fundació PortAventura es materialitza a través de l’acció social d’entitats com l’AACIC, Down Tarragona o Fundació la Muntanyeta, destacant totes elles per la seva constant bon fer cap als col·lectius per als quals treballen. La seva entrega i entusiasme les fa absolutament imprescindibles “.

Per la seva banda, Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya, ha destacat la importància de la solidaritat i col·laboració entre les diferents entitats i institucions per protegir les persones en situació de vulnerabilitat. Masana ha afegit que gràcies a la capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank pot donar suport a la Fundació “la Caixa” en la seva tasca social, detectant necessitats d’entitats socials locals i canalitzant una part de el pressupost de la Fundació.

La Fundació PortAventura i la Fundació “la Caixa” han traçat una llarga trajectòria treballant juntes en diferents projectes des del convenciment el potencial amplificador d’aquesta col·laboració com a element clau per millorar la vida de les persones més vulnerables, especialment nens i joves, i transformar la societat.