Divuit persones del POMF treballen aquest mes de desembre al Pont del Diable

La prevenció d’incendis forestals en l’entorn de l’Anella Verda és l’objectiu final del programa

Per . Actualitzat el

El passat 16 novembre es va iniciar el Pla d’Ocupació Municipal d’àmbit Forestal (POMF), promogut pel Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona amb la col·laboració del Servei Municipal d’Ocupació.

Amb una durada de 6 mesos, el POMF desenvolupa diverses actuacions de manteniment i prevenció d’incendis forestals en l’entorn de l’Anella Verda de Tarragona. Durant els mesos de novembre i desembre, els participants del POMF (18 persones) estan actuant en el sector del Pont del Diable realitzant tasques d’aclarida de l’estrat arbustiu,  poda d’arbrat, eliminació d’espècies exòtiques i manteniment dels enjardinaments romàntics i perímetres de la zona d’aparcament.

Durant una visita aquest matí a la finca municipal del Pont del Diable per conèixer de prop els treballs que s’estan realitzant, el conseller de Medi Ambient, Xavier Puig, ha afirmat que “Tarragona, després de molts i molts anys, fa una aposta ferma i decidida en la gestió forestal per salvaguardar el nostre bosc”.

Puig ha explicat que aquesta intervenció d’unes 4 hectàrees aproximadament del Pont del Diable s’emmarca dins d’una planificació global de l’Anella verda coordinada amb la Diputació i la Generalitat. “Mantenim converses amb l’equip de bombers que és qui ens està assessorant en totes aquestes actuacions”. Segons ha explicat el conseller de Medi Ambient “una de les accions que estem duent a terme més rellevant és l’ampliació de camins per tal que els bombers puguin accedir en cas d’incendi forestal. Els cossos de bombers ens indiquen quins són els focus amb més risc d’incendi on cal actuar”.

Durant la visita, els peons integrants del Pla d’Ocupació Forestal han fet desbrossada de l’estrat arbustiu (moto desbrossadora), poda d’arbres i arbusts (tant manual com amb perxa) i trinxat de tota la vegetació que estan retirant aquests dies.

A la visita també ha assistit el conseller d’Ocupació de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, qui ha remarcat que “el compromís d’aquest Govern era fer una neteja important de l’Anella Verda per tal d’evitar incendis i així ho estem fent;  a més, – ha insistit Castaño – hem donat una oportunitat a 18 persones que es trobaven en situació d’atur amb aquest pla d’ocupació que compta amb fons propi de 250.000 € de pressupost 2020-2021”.

Per altra banda, està previst que a partir del proper mes de gener, el Pla d’Ocupació Forestal dedicarà certes jornades de treball a la millora i/o restauració d’hàbitats litorals a les platges de la Savinosa i la Llarga així com també abordarà l’adequació del barranc d’en Garrot al seu pas per Sant Salvador, en aquest cas, incidint en la millora dels ambients fluvials del municipi a través de la disminució de la densitat de vegetació en la llera del torrent i de la retirada de residus urbans.