El nou llargmetratge d’Anna Maria Bofarull inclou Tarragona com a localització

La cineasta tarragonina ha rodat escenes de ‘Sinjar’ a Campclar i el Palau de Congressos

Per . Actualitzat el

Tarragona ha estat durant els els dies 23, 24 i 25 de novembre escenari del rodatge del nou llargmetratge de la cineasta tarragonina Anna Maria Bofarull, amb la presència de Nora Navas, protagonista del film, i d’Àlex Casanova. Les localitzacions del film Sinjar a la ciutat han estat el barri de Campclar i el Palau Firal i de Congressos, on s’ha recreat una comissaria dels Mossos d’Esquadra a les oficines. La filmació a la ciutat ha comptat amb el suport de la Tarragona Film Office, l’oficina d’atenció als rodatges del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona.

El rodatge de Sinjar es va iniciar el passat mes de febrer al Kurdistan iraquià, on es van rodar dues de les tres històries del film, les que succeeixen a l’Orient Mitjà, en localitzacions reals. La filmació d’aquesta part va finalitzar el mes de març, en plena pandèmia, quan l’equip -format íntegrament per dones- va acabar el rodatge confinat en una casa a Duhok i va ser posteriorment repatriat per l’exèrcit  La tercera història del film s’ha rodat entre Barcelona, Tarragona i Sant Boi de Llobregat del 17 al 27 de novembre, amb un equip integrat de nou majoritàriament per dones, entre d’altres, la directora de fotografia, Lara Vilanova, la directora artística, Laura Folch, i la sonidista Elena Coderch.

Sinjar és una producció de KaBoGa, en coproducció amb els Estats Units, i compta amb la participació de TV3. La pel·lícula està escrita i dirigida per Anna Maria Bofarull i protagonitzada per Nora Navas (Carlota), Halima Ilter (Hadia) i Iman Ido Koro (Arjin), acompanyats de Guim Puig, Luisa Gavasa, Franz Harram, Àlex Casanovas i Mercè Rovira. El film narra la història de la Carlota, una dona de mitjana edat que busca el seu fill, qui s’ha unit a la Gihad; la Hadia, una esclava iazidita empresonada a una casa a Síria juntament amb tres dels seus fills; i l’Arjin, una jove que aconsegueix escapar de la captivitat i unir-se a les milícies kurdes. L’estrena està prevista per a finals del 2021.