Campanya de comunicació per a millorar la reducció de residus i incentivar l’ús de la deixalleria

La iniciativa s’emmarca en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Per . Actualitzat el

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altafulla iniciarà la setmana vinent una campanya de comunicació per a la millora de la reducció de residus centrada en la llei de les 3R, que propugna la reducció, la reutilització i el reciclatge dels productes que es consumeixen; i per a fomentar l’ús de la deixalleria comarcal que s’ubica a Torredembarra. La iniciativa s’emmarca en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Amb l’eslògan “Altafulla: redueix, reutilitza, recicla!” com a eix central d’aquesta actuació comunicativa, es publicaran tres píndoles informatives en format de vídeo que es distribuiran per les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram, Youtube i Telegram amb l’objectiu de seguir augmentant els nivells d’estratègia sobre les 3R (reduir sempre que sigui possible, reutilitzar com a segona opció, i reciclar com a última), i fomentar l’ús de la deixalleria en els residus especials. La campanya va acompanyada també de cartelleria, falques de ràdio i de l’espai web www.altafulla.cat/reciclem.

La campanya neix amb una doble funcionalitat: augmentar la sensibilitat ciutadana cap a les 3R amb l’objectiu de la UE pel 2020 de recollir selectivament com a mínim el 50% dels residus municipals, i fomentar l’ús de la deixalleria comarcal per a evitar l’acumulació de voluminosos al voltant de les illes de contenidors.

Aquest darrer punt s’engloba en la darrera aprovació de l’ordenança fiscal de la brossa que amb dades de l’any 2021, es bonificarà el rebut de l’exercici 2022 per a tots aquells veïns que hagin utilitzat freqüentment la deixalleria comarcal.

La coalcaldessa i regidora de Medi Ambient, Alba Muntadas, ha manifestat que “necessitem la col·laboració i complicitat de tothom per a seguir avançant cap a una òptima reducció i separació dels residus en l’àmbit domèstic i comercial”.

I ha afegit: “D’altra banda, per a incentivar l’ús de la deixalleria en els residus especials, des de l’Ajuntament, bonificarem el civisme amb una reducció de la taxa d’escombraries”.