Arrenca la Nit Europea de la Recerca amb més de 60 activitats de divulgació científica

Aquest esdeveniment públic s’organitza de forma simultània a més de 300 ciutats d’Europa

Per . Actualitzat el

Trenta tallers en vídeo, una vintena de xerrades a centres de secundària, vuit micro conferències i una ruta teatralitzada sobre la figura del científic Antoni de Martí i Franquès. Són les activitats que arrenquen aquesta setmana amb motiu de la Nit Europea de la Recerca, i en què han participat més d’un centenar d’investigadores i investigadors per mostrar la ciència que es fa al territori. Aquest esdeveniment públic s’organitza de forma simultània a més de 300 ciutats d’Europa. La Universitat Rovira i Virgili coordina per tercer any consecutiu les activitats que es fan a la demarcació i en les que també participen l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).

La programació d’activitats s’ha adaptat a les condicions derivades de la pandèmia i per això s’ha preparat un programa majoritàriament virtual sense perdre de vista l’essència d’aquest projecte impulsat per la Comissió Europea des de l’any 2005: promoure el reconeixement públic de les investigadores i investigadors, donar a conèixer la importància de la seva feina per a la societat, evidenciar que la recerca, en totes les seves disciplines, és fascinant, i mostrar les persones que la fan possible.

30 tallers divulgatius, disponibles en vídeo

La proposta principal de la Nit de la Recerca del 27 de novembre serà, com els anys anteriors, l’oferta de tallers científics per a públic familiar, molts dels quals es poden fer a casa o a l’escola. Enguany s’ha substituït la fira de tallers a la plaça Corsini per una oferta virtual que es farà pública el proper divendres i que es podrà consultar a través de la web de la Nit Europea de la Recerca. El Mercat Central de Tarragona i el Mercat de Torreforta col·laboren amb l’esdeveniment com en anteriors edicions. Per aquest motiu, des d’avui i fins a esgotar existències, les persones que facin una compra mínima de 5 euros en qualsevol d’aquests dos mercats en horari de tarda podran recollir el quadern científic de la Nit de la Recerca: un petit obsequi que inclou tot el programa d’activitats amb l’accés a cada taller i xerrada a través de codis QR. Aquests codis també estaran disponibles al web de la Nit de la Recerca: www.tarragona.nitdelarecerca.cat.