Neix l’Espai d’Opinió Port Tarragona, un nou canal de comunicació obert a la participació de la societat civil

L’objectiu és establir una comunicació permanent i oberta que permeti millorar la relació i la connexió amb l’entorn del Port

Per . Actualitzat el

Ahir dimecres 18 de novembre a les 18:00 hores es va celebrar la primera reunió del nou panel públic creat pel Port de Tarragona. El grup de debat obert a la participació de la societat civil tarragonina ha estat batejat com Espai d’Opinió Port Tarragona i va ser inaugurat ahir amb una reunió virtual, reunint una vintena de representants del teixit social i cultural de la ciutat de Tarragona, de Vila-seca i d’altres poblacions de la zona d’influència del Port.

L’Espai d’Opinió Port Tarragona està format per 17 persones amb perfils diversos. Els anomenats i anomenades ‘panelistes’ són representants del sector social, sanitari, cultural, ambiental, comunicatiu, del comerç, de l’hostaleria, educatiu, professional, salut alimentària, ONG, associacions de veïns i, finalment també, del sector de les emergències. La seva participació d’aquesta varietat de perfils permetrà establir un diàleg entre el Port i persones estretament vinculades a totes aquestes activitats per tal de millorar les relacions amb l’entorn social d’aquesta infraestructura logística.

De fet, els objectius de l’Espai d’Opinió Port Tarragona són apropar encara més el Port de Tarragona al seu entorn, establir una comunicació bidireccional periòdica entre el Port de Tarragona i la seva comunitat, conèixer les inquietuds de la societat que permeti millorar la relació i connexió entre societat i Port i donar suport a la presa de decisions del Comitè Executiu del Port.

Aquest grup de treball, a través d’un debat moderat per l’empresa d’estudis sociològics i de mercats Ceres, tractarà mitjançant reunions periòdiques, per detectar i tenir diferents punts de vista sobre les activitats logístiques i culturals del Port i sobre les relacions dels diferents actors de l’entorn portuari amb el Port.

Precisament la sessió inaugural d’ahir va permetre explorar les primeres impressions i coneixement dels panelistes sobre les infraestructures portuàries i la seva activitat, fer una presentació general de les activitats i xifres de tràfics del Port i detectar els principals temes d’interès dels membres del grup per tractar-los en les properes sessions.

Aquesta iniciativa participativa complementarà les sessions de debat amb altres activitats com, per exemple, visites a les instal·lacions del Port, tallers i reunions informatives. En aquest sentit, una de les primeres activitats que es duran a terme és una visita per mar de les instal·lacions del Port al mes d’abril de 2021.

Participar en Espai d’opinió Port Tarragona

L’Espai d’Opinió Port Tarragona és un canal de comunicació obert a la participació ciutadana. El Port de Tarragona posa a disposició de les persones que ho desitgin l’adreça de correu electrònic espaiopinio@porttarragona.cat per tal de rebre temàtiques, suggeriments, inquietuds i propostes per poder-los tractar a les reunions periòdiques amb els i les panelistes; i també recollir les dades de contacte de les persones (nom, cognoms, entitat o empresa, càrrec i telèfon de contacte) que desitgin participar en aquest grup de treball quan s’obri un nou període d’incorporació de nous panelistes per motius de renovació o ampliació.