L’Àrea 5G arriba al Camp de Tarragona

Es tracta d’espais territorials que pretenen agregar diferents iniciatives dirigides a promoure aquesta tecnologia

Per . Actualitzat el

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, participarà dilluns vinent, 23 de novembre, en la presentació de l’Àrea 5G del Camp de Tarragona, una proposta impulsada per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i dins de l’Estratègia 5G de Catalunya, amb la col·laboració de Mobile World Capital Barcelona, Fundació i2CAT, Diputació de Tarragona, Ajuntament de Tarragona, Ajuntament de Reus, Universitat Rovira i Virgili i Vodafone.

La presentació es durà a terme a les 11.30 hores al Paranimf de la Universitat Rovira i Virgili i comptarà també amb les intervencions de Maria José Figueras, rectora de la Universitat Rovira i Virgili; Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona; Pau Ricomà, alcalde de Tarragona; Carles Pellicer, alcalde de Reus; Eduard Martin, CIO i director del Programa 5G de Mobile World Capital Barcelona; Laura Molist, directora territorial de Vodafone Catalunya i Aragó; i Rosa Paradell, directora d’Innovació i Desenvolupament de Negoci per al sector públic de la Fundació i2CAT.

L’Àrea 5G del Camp de Tarragona té com a objectiu iniciar un projecte d’implantació de tecnologia 5G que permeti la creació de serveis digitals de valor afegit que es puguin estendre per diferents territoris propers. Les àrees 5G, que s’implementaran arreu de Catalunya, són uns espais territorials que pretenen agregar diferents iniciatives dirigides a promoure aquesta tecnologia: activitats de formació i disseminació, tallers, proves de concepte i laboratoris. L’impacte de la iniciativa tindrà incidència en el teixit econòmic i social de la zona, fomentant la innovació i la dinamització econòmica.