Ematsa participa en la 25a Setmana de la Ciència

La companyia estrena el vídeo divulgatiu del projecte ‘Detecció i quantificació de Sars-Cov2 en aigües residuals’

Per . Actualitzat el

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona, Ematsa, participa en la 25a edició de la Setmana de la Ciència que impulsa la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI). Aquest any, amb motiu de les mesures sanitàries per prevenir la Covid19, s’ha adaptat la proposta al format online i el dia 19 de novembre a les 12h, s’estrenarà en el canal de Youtube de la companyia d’aigües un vídeo divulgatiu sobre el projecte “Detecció i quantificació de Sars-Cov2 en aigües residuals”.

La Setmana de la Ciència recull propostes d’entitats i organismes que volen apropar la seva tasca científica a la comunitat educativa i a la població en general. En aquesta edició, el protagonisme gira al voltant del SARS-Cov2 i les seves implicacions en la societat. Tal com explica el president Jordi Fortuny, “el Laboratori d’Ematsa realitza una tasca que pot passar desapercebuda, però la Setmana de la Ciència ens ofereix una bona oportunitat per explicar-la i fer arribar a la ciutadania una iniciativa que ha aconseguit, en temps rècord, establir un mètode vàlid d’anàlisis i extreure dades útils per a la presa de decisions en la gestió de la pandèmia per part del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya”. Fortuny ha afegit, “sovint percebem la ciència com una activitat allunyada de la nostra vida diària, amb aquesta setmana divulgativa la ciutadania pot comprovar que la ciència i la investigació es troben molt més presents en el nostre dia a dia”.

En el vídeo que s’estrenarà dijous, els tècnics responsables del projecte detallen tot el procés d’anàlisis, des de la presa de la mostra fins al resultat final que determina i quantifica la presència del virus a les aigües residuals. A més, es ressenyen els projectes de recerca internacionals que s’han posat en marxa per compartir dades i metodologies i en els quals el Laboratori d’Ematsa s’hi ha integrat des de l’inici.