Les obres de renovació urbana del carrer del Terrer i adjacents avancen a bon ritme

El pressupost de l’actuació global és de 648.880€, més 136.264,80€ d’IVA, que sumen un total de 785.144,80€

Per . Actualitzat el

L’alcalde de Salou, Pere Granados, i el regidor de Gestió de Territori i d’Habitatge, Marc Montagut, han visitat avui les obres de millora del carrer del Terrer, un projecte que inclou l’arranjament de les voreres d’aquesta via, a més de les dels carrers Louis Braille, Burguera, Pujol de Barberà, Josep Vicenç Foix, Dra. Helena Maseras i Ribera i la vorera nord del carrer Birmingham. També se suprimirà una línia d’arbres i se’n plantaran de nous, que seran de l’espècie Tilia Tomentosa, pel carrer del Terrer, i Celtis Australis, per a la resta de carrers.

L’alcalde ha afirmat que aquesta obra “significa una millora molt important de l’espai urbà, per a nosaltres, pels residents i pels visitants”; un espai que “ha de ser de convivència per a les persones i el seu gaudi”. En aquest sentit, “es millorarà la circulació dels vianants, perquè es facilitarà l’accessibilitat”, ha explicat Granados, que ha destacat l’actuació de reduir els obstacles de les voreres.

Finalment, Granados ha assenyalat que “Salou és una ciutat molt esponjada, amb moltes zones verdes i hem de millorar aquest espai per gaudir-lo”. Una de les millores serà la propera construcció d’un carril bici de 700 metres que unirà l’autovia de Tarragona amb l’autovia de Reus.

Per la seva banda, el regidor de Gestió de Territori i d’Habitatge, Marc Montagut, ha explicat que, a més de les voreres, el paviment de les quals serà de lloses, se substituirà el cablejat elèctric dels fanals i es farà una intervenció de substitució de la canonada d’aigua.

A més, l’arbrat dels carrers perpendiculars només es plantarà en una banda i es deixarà l’altra lliure per tal de facilitar la mobilitat de les persones que la tenen reduïda o bé pels cotxets dels infants.

L’àrea d’intervenció d’aquestes obres arriba fins a la plaça Europa i l’autovia de Reus.

El pressupost de l’actuació global és de 648.880€, més 136.264,80€ d’IVA, que sumen un total de 785.144,80€. Les obres van iniciar-se a finals de setembre i es preveu que finalitzin al març.

Cal dir que es conservarà el paviment actual de la calçada, excepte allà on el seu deteriorament per efecte de les arrels dels arbres faci inevitable la seva reposició. També cal preveure la reposició de l’asfalt a les rases en calçada pel pas de les noves canonades d’aigua i reg.

Pel que fa a la instal·lació d’aigua potable, es tracta d’un servei a càrrec de l’empresa SOREA.