Salou demana a la Generalitat que reobri els establiments del sector de l’hostaleria

Assegura que es pot fer compatible la salut amb l’activitat econòmica

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Salou i el sector comercial i de l’hostaleria local han signat aquest migdia un manifest instant el Govern de la Generalitat a concedir ajuts econòmics directes i la reobertura immediata dels bars i restaurants, amb totes les mesures de seguretat.

Al manifest rubricat avui, les parts signants, l’Ajuntament de Salou i les diverses entitats, insten el Govern de la Generalitat a que “les ajudes fins ara anunciades al sector de la restauració i el comerç, que s’han mostrat del tot insuficients per poder sobreviure i compensar el cost obligat del seu tancament, siguin ajudes immediates, directes, suficients i a fons perdut, i directament vinculades a poder pagar lloguer o hipoteques de locals, cost de matèria primera i/o productes i sous del personal contractat, per tal d’evitar la destrucció de llocs de treball i de negocis i empreses relacionades amb aquests sectors”.

En segon lloc, exigiran al Govern de la Generalitat que “en cas de preveure la necessitat de definició i aplicació de qualsevol nova mesura o disposició restrictiva a causa de l’emergència sanitària que patim i que afecta greument els sectors de la restauració, el comerç, centres d’estètica i altres professionals, sigui abans consensuada i coordinada amb representants, associacions i sindicats afectats per garantir una correcta, efectiva i proporcionada aplicació”.

I, finalment, en tercer lloc, el manifest diu que “instaran el Govern de la Generalitat a que decreti la reobertura immediata dels establiments de l’hostaleria, centres d’estètica i altres establiments comercials afectats pel tancament temporal, garantint la màxima seguretat”.

L’alcalde Pere Granados, ha afirmat que és compatible vetllar per la salut de les persones i l’exercici de l’activitat econòmica, ja que “si no hi ha economia, no podrem finançar ni l’emergència sanitària ni l’emergència social”.

Carta de l’alcalde de Salou al vicepresident de la Generalitat

D’altra banda, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ja va enviar ahir una carta al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, instant el Govern a la reobertura dels establiments de l’hostaleria, aplicant les mesures necessàries per garantir la seguretat i consensuant qualsevol nova mesura restrictiva que s’apliqui.

En dita missiva, Granados, després de fer una anàlisi acurada de la situació actual, demana, en boca del Govern de Salou, “força de voluntat” per fer compatible l’obertura dels bars, establiments de restauració i centres de bellesa i estètica, “amb les restriccions actuals de mobilitat nocturna i el confinament perimetral de cap de setmana”. I “amb consens i coordinació de tots”, diu l’alcalde, “segurament que podrem establir nous procediments que ajudin a moderar les activitats amb el necessari control sanitari i la suficient seguretat de treballadors i clients”.

Així mateix, la carta enviada al president de la Generalitat en funcions fa referència a la crisi pandèmica que va iniciar-se el mes de març i que ha tingut importants conseqüències per a la sanitat, l’economia i tota la societat.

En aquest sentit, reivindica Granados, “des del govern salouenc sempre hem alertat que aquesta greu situació d’emergència social i econòmica requereix de gran determinació a l’hora d’implementar mesures sanitàries de lluita contra el risc de propagació i contagi del coronavirus; però també moderació i proporcionalitat a l’hora d’aplicar mesures que afecten, de forma contundent, les activitats econòmiques de pobles i ciutats”.

És important destacar que, en el darrer ple municipal del mes de setembre, el Govern municipal va presentar una moció en la què posava de manifest “la nostra sensibilitat i el nostre ferm compromís amb els professionals i treballadors dels sectors comercials i de l’hostaleria del nostre municipi”, tot posant en marxa una bateria de mesures econòmiques i tributàries destinades a minimitzar l’impacte en aquests sectors, així com l’aprovació d’un protocol de mesures per a la reactivació econòmica i l’emergència social.

Però també és important destacar que el Govern salouenc demanava mesures proporcionades i consensuades amb els sectors afectats, per no perjudicar, excessivament, les economies.

El Govern de Salou mostra la seva preocupació per les mesures restrictives i el tancament temporal de bars, restaurants i centres d’estètica i bellesa decretades pel Govern català, “perquè està perjudicant molt el teixit econòmic, amb la conseqüent pèrdua de llocs de treball i la destrucció d’empreses relacionades amb el sector de l’hostaleria i la restauració i els centres de cura del cos”.