Nou equipament a Altafulla per fer aïllaments per coronavirus

Està pensat per acollir aquelles persones i famílies que no disposen d’un domicili adient per garantir un aïllament correcte

Per . Actualitzat el

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha posat en funcionament aquesta setmana nous equipaments per fer aïllaments per coronavirus. Un dels espais està ubicat a Altafulla (Tarragonès) i està pensat per acollir aquelles persones i famílies que no disposen d’un domicili adient per garantir un aïllament correcte.

L’equipament, que pot atendre fins a 36 persones, està gestionat per personal de Creu Roja que, a través del conveni que manté amb el Departament, farà tasques d’intervenció comunitària, mediació i acompanyament social.

S’hi deriven persones pendents de resultats de covid, o contactes estrets de positius de coronavirus que hagin de fer aïllament, tant des dels centres d’atenció primària del Camp de Tarragona, com des dels serveis socials i educatius, sota la coordinació dels serveis territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

També s’ha habilitat una casa rural a Reus (Baix Camp), de 10 places, per a persones amb  discapacitat procedents de centres residencials de la zona on no es pugui fer un aïllament adient. Aquest equipament està gestionat per L’Onada.

En el context de la crisi sanitària de la covid-19, Treball, Afers Socials i Famílies ha obert recursos específics per acollir persones que no disposen d’un domicili o espai per fer l’aïllament correctament perquè viuen en pisos compartits o en espais que no compleixen els requisits, concretament, a la Vall d’en Bas, Bellpuig, Altafulla, Vic, Llinars del Vallès i Manresa.

Amb aquesta mateixa finalitat, també s’han obert diferents albergs o espais al Segrià, a l’Empordà, al Penedès i les Terres de l’Ebre, tot coincidint amb les diferents campanyes agràries. Tots aquests recursos estan gestionats per la Creu Roja.