L’enginyera química per la URV Belen Anton és guardonada amb el Premi Dow 2020

El premi és una oferta laboral a l’empresa Dow relacionada amb l’enginyeria química a Europa, Orient Mitjà i Àfrica

Per . Actualitzat el

Belen Anton Meury, que ha cursat el grau d’Enginyeria Química a la URV, ha estat guardonada amb el Premi Dow 2020, que enguany celebra la seva 42a edició. Aquest premi concedeix a la persona guanyadora una oferta laboral relacionada amb l’enginyeria química dins l’àmbit geogràfic de Dow EMEA (Europa, Orient Mitjà i Àfrica). De fet, Belen Anton ja es troba desenvolupant les seves funcions com a enginyera de millores a la planta d’etilè de Dow Tarragona.

Anton ha recollit el guardó de mans de María José Figueras, rectora de la URV, i Ignasi Cañagueral, director del Complex Industrial de Dow Tarragona, a les instal·lacions del Complex Industrial de Dow Tarragona, en un acte adaptat al context actual. La guanyadora s’ha mostrat “molt il·lusionada i disposada a oferir tot el meu esforç i compromís per mantenir el prestigi acumulat del Premi Dow”, així com també ha volgut “agrair aquesta distinció a la Universitat Rovira i Virgili i a Dow Tarragona, per la confiança que han dipositat en mi, per tot el que m’han ensenyat i per l’oportunitat de seguir creixent com a professional i com a persona. I també, molt especialment, vull donar les gràcies a la meva família, perquè sempre m’han fet costat”. Figueras i Cañagueral han coincidit a felicitar la guanyadora i l’han encoratjat a desenvolupar tot el seu talent i potencial com a enginyera química.

A més a més, María José Figueras ha destacat el Premi Dow com “un dels màxims exponents de la relació de col·laboració entre la universitat i l’empresa privada. Tenim les eines per seguir creant futur i, entre tots, hem de seguir treballant en aquesta línia, que s’emmarca en el que millor sap fer la URV: seguirem subministrant a la societat el millor que els podem oferir, estudiants altament qualificats per liderar el futur al territori”.

Per la seva banda, Ignasi Cañagueral ha incidit en l’aposta pel talent humà, tot recordant que “ara més que mai, necessitem el millor talent, i la millor manera d’aconseguir-lo i aprofitar-lo és de la mà d’una universitat tan important com és la URV”. En la mateixa línia, ha explicat que “l’essència del Premi Dow és l’impuls i la promoció del talent en el nostre àmbit d’actuació, per contribuir a la formació de líders i experts que ens ajudin a donar solució als problemes globals de la societat”.

El Premi Dow

Creat l’any 1978, valora els mèrits acadèmics i humans, així com els projectes professionals i de recerca dels alumnes que acaben els estudis superiors d’Enginyeria Química de la URV. Des del 2013, la dotació del Premi Dow s’ha convertit en una oportunitat laboral real. En aquest sentit, el guanyador del Premi Dow rep una oferta laboral relacionada amb l’enginyeria química dintre del marc geogràfic de Dow EMEA (Europa, Orient Mitjà i Àfrica). A més, el guanyador o guanyadora del Premi Dow rep una placa commemorativa i, també, la dotació del Premi pot incloure una ajuda econòmica per al desplaçament i la instal·lació del guardonat en la seva nova destinació laboral.