Surt a la llum una part de la fonamentació del Fòrum Provincial de Tàrraco

La descoberta s’ha fet en un local municipal que s’està arranjant

Per . Actualitzat el

Durant els darrers dies s’està duent a terme una intervenció arqueològica a un local de planta baixa del carrer Civaderia, de propietat municipal.  Al seu interior s’hi han desvelat la ubicació d’importants estructures arqueològiques, en concret el mur de l’angle nord occidental del porticat del Fòrum Provincial, així com un tram de l’aqüeducte del Francolí.

Aquesta és la primera de tot un seguit d’actuacions que tenen per objectiu  la recuperació i posada en valor d’aquestes estructures presents a la Part Alta. Els treballs arqueològics, que tenen previst una durada d’entre 5 i 7 dies, els està realitzant l’empresa EOS per un valor d’adjudicació de l’obra de 7.480€.

Segons el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo «estem davant una intervenció arqueològica fonamental per a poder definir el traçat urbà de la Tàrraco Romana i alhora estem estudiant les possibilitats de posar-la en valor».