10 anys dels castells com a patrimoni mundial de la humanitat

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i l’Ajuntament de Tarragona engeguen una campanya commemorativa a les xarxes socials

Per . Actualitzat el

El pròxim dilluns 16 de novembre es complirà el desè aniversari de la inclusió dels castells a la llista representativa del Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. L’alerta sanitària ha impedit poder realitzar un acte públic amb totes les entitats i organismes vinculats al món casteller, però amb la voluntat de recordar aquesta data tan significativa la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i l’Ajuntament de Tarragona engeguen una campanya commemorativa a les xarxes socials.

Entre dissabte 7 i dilluns 16 de novembre es llançaran deu vídeos que defineixen els castells a partir de diferents conceptes i els il·lustren a través de les imatges espectaculars que ofereixen les diades castelleres. Les fotografies són d’Emilio Barruz, Ariadna Brunet, Mireia Comas, Laia Díaz, Lins Griñó, David Oliete, Josep Pont, Laura Rodríguez, Laia Solanellas, Gemma Soldevila, Jon TC, Pere Toda (alguns dels integrants del Col·lectiu Fort) i el Pau Venteo, però també s’ha comptat amb imatges cedides pel Centre de Documentació Castellera de Catalunya, situat a Valls, o dels Nens del Vendrell.

La campanya vol recordar, a més dels 10 anys d’aquesta efemèride que projecta els castells a nivell internacional, els 200 anys d’història d’aquesta