Pla de renovació de la xarxa de clavegueram de 12 carrers de la ciutat

S’han detectat greus problemes de funcionament en alguns col·lectors que fan necessària la seva substitució

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona renovarà la xarxa de clavegueram dels carrers Illes Balears, carrer Tortosa, Gandesa i Segarra, de Torreforta; el carrer Bisbe Antoni Deig, el carrer Sant Pau (Part Alta), Hernàndez Sanahuja, Estanislau Figueras, avinguda Pau Casals (zona centre), carrer de l’Àliga, de Boscos; el carrer 18 de Bonavista i la urbanització del Pilar. «Segons les inspeccions periòdiques de la xarxa de clavegueram realitzades per l’Empresa Mixta d’Aigües de Tarragona (EMATSA) s’han detectat greus problemes de funcionament als col·lectors de la xarxa de clavegueram de Tarragona, que fan necessària la seva substitució», explica el president d’Ematsa, Jordi Fortuny.

A les inspeccions es van constatar que els col·lectors presenten risc de filtracions que fan necessari redactar al més aviat possible els projectes per poder executar les obres de reparació i renovació. «A la vista d’aquesta situació s’adjudicarà per la via d’urgència la redacció dels projectes per tal d’iniciar les obres tan aviat com es pugui», afegeix el conseller de Territori, Xavi Puig.

Així mateix, la conselleria de Territori està treballant amb Ematsa per invertir 450.000 euros més en actuacions de millora i renovació d’altres trams de la xarxa pública de clavegueram.

Recordem que l’Ajuntament de Tarragona durant aquests últims anys ha renovat la xarxa pública de clavegueram a diversos carrers del municipi, essent les obres de més envergadura les realitzades al Serrallo i a La Floresta, que van estrenar una nova xarxa de clavegueram i agua potable, ja que era antiga i presentava greus deficiències al seu funcionament