Presència tarragonina en la conferència virtual europea de petroquímics S&P Global Platts 2020

El Port de Tarragona i Vopak Terquimsa participen en la trobada, que tindrà lloc el dia 5 de novembre

Per . Actualitzat el

El Port de Tarragona i Vopak Terquimsa participen conjuntament en la conferència virtual europea de petroquímics S&P Global Platts 2020. El que abans era una trobada en capitals europees amb conferències de dos dies de duració, ara, a causa de la situació sanitària, s’ha convertit en una trobada virtual d’experts en la matèria d’una jornada. 

L’objectiu d’aquesta conferència és conèixer i compartir les idees dels actors clau de la indústria i com el sector s’està adaptant a aquests nous temps: volatilitat en els mercats ascendents i bloquejos per a controlar la pandèmia de coronavirus que han provocat interrupció de la demanda. Moltes indústries petroquímiques s’han vist afectades però, al mateix temps, la necessitat d’equips mèdics ha obert la porta a noves oportunitats per a alguns. 

La presència del Port de Tarragona conjuntament amb Vopak Terquimsa tindrà lloc en una conferència titulada Risk mitigation and security of supply chain in an uncertain year. En ella hi participaran el coordinador comercial del Port de Tarragona per aquest tipus de tràfics, Jordi Anglès i Josep Foracadell, director comercial de Vopak Terquimsa. 

El Port de Tarragona i Vopak Terquimsa hi son present per promocionar les seves instal·lacions i l’interès d’esdevenir hub regional per a líquids en un dels esdeveniments més importants en l’àmbit europeu del sector dels productes petroquímics, com és la Platts EU Virtual Petrochemical Conference. 

Hub logístic del sud d’Europa 

Catalunya, i en especial l’àrea del Camp de Tarragona, són un dels principals hub logístics de producció, emmagatzematge i distribució de productes petroquímics del sud d’Europa. La situació estratègica i les infraestructures avançades permeten respondre a qualsevol necessitat logística amb una distribució eficient de tota mena de productes petroquímics per vaixells, tren, camió o canonades. 

El conjunt d’empreses de la indústria química i petroquímica de Tarragona, generen una producció anual de 20 milions de tones, la qual cosa representa el 50% de la producció de Catalunya i el 25% de tot l’Estat. 

El Port de Tarragona ofereix un servei d’emmagatzematge diversificat. La inversió desenvolupada en el moll de la Química, ha permès doblar la superfície del Port dedicada a l’emmagatzematge de líquids a granel en els últims anys. 

ChemMed un clúster vertebrador de la indústria petroquímica 

Un dels actors principals vertebradors del sector petroquímic a Tarragona és ChemMed, un clúster industrial, logístic, acadèmic i científic. ChemMed Tarragona integra més d’un centenar d’empreses productores i de serveis de productes petroquímics, químics, orgànics i productes Industrials, un port industrial de primer ordre com és el Port de Tarragona, infraestructures i serveis mancomunats, centres d’investigació i tecnologia així com centres acadèmics. 

ChemMed Tarragona té l’objectiu de desenvolupar l’atractiu i la competitivitat de la zona per a la indústria, la investigació i la logística de la química: Consolidar el teixit de les infraestructures, instal·lacions productives i portuàries, indústries auxiliars, centres de recerca i nivell de formació. Atraure i generar noves inversions i activitats al voltant del clúster.